Aelf.com prodána za 1M USD

Před pár dny se pochlubili vývojáři aelf, že si pořídili doménu aelf.com za 1M USD. Doposud používali doménu .io, ovšem kvůli vysokým očekávání komunity upgradovali na .com.

aelf je společnost, která se zabývá vývojem “digital asset technology”, což nevím jak správně přeložit do češtiny. Doslovný překlad by byl asi technologie pro digitální majetek. V podstatě se věnuje vývoji technologií, které se používají v ekosystému blockchainu. Mají vlastní veřejný blockchain, který propojuje Bitcoin a Ethereum. Funguje na něm DeFi protokol s nějakou podporou smart contracts. Jejich token ELF je aktuálně na 143 místě s celkovou kapitalizací 423M USD.

S prodeji domén za krypto jsme se v minulosti už setkali. V tomto případě však doménu koupili za USD. Bohužel krom tvrzení na medium.com neexistuje o prodeji žádný další záznam. Většinou tyto prodeje potvrzuje brokerská firma, případně oficiální tisková zpráva. Nicméně jejich web už opravdu na doméně aelf.com jede.

Celkem mě překvapuje, že přešli na doménu .com. Chápu že to vypadá seriózněji, ale většina projektů souvisejících s kryptoměnami se drží od .com dál. Dávají najevo, že jsou nová generace internetových aplikací. Oblíbená je hlavně doména .io, ovšem hodně toho jede i na nTLD například .finance. Na druhou stranu kryptoměny jsou i o shánění velkých investorů a možná pro ně bude tradiční doména .com vypadat zajímavěji.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup