Jak se promyšlený vtípek proměnil v noční můru kvůli doméně

Josh se rozhodl napálit své přátele promyšleným a popravdě hodně propracovaným vtípkem. Na 24 hodin ze sebe udělal jednoho z největších výrobců metamfetaminu. Vtípek se mu povedl, ovšem měl následky.

Samotářský Josh bydlí sám ve svém domě. Je velkým fanouškem seriálu Breaking Bad, má nějaké vzdělání v oblasti chemie, nemá práci, ale nějak si vydělává peníze. Jeho přátelé o něm proto často vtipkovali, že v suterénu, kam je nikdy nepustil má laboratoř, kde vaří metamfetamin.

Josh dostal jednoho dne nápad, že je všechny napálí. Když ho mají za velkého výrobce drog, tak se ním i na oko stane. Nakoupil vybavení, které naaranžoval ve sklepě, vyfotil se jako zatčený do zpráv a najal si člověka, který mu namluví reportáž. Z online deníku si stáhl reportáž o rozbití drogového gangu v Kolumbii, kterou sestříhal. Vložil do ní fotky své “laboratoře”, domu i sebe samotného jako zatčeného.

Jenomže aby to mohlo fungovat musel vytvořit i falešnou webovou stránku online deníku, ze které měl původní reportáž. Koupil doménu wbns10news.com, kam umístil zdrojové kódy a grafiku webu 10tv.com. Ta patří společnosti WBNS-TV, ta však má i doménu wbns10.com, kde je momentálně redirekt.

Reportáž na ní umístil a nechal večer před spaním nasdílet na FB. Ráno když se vzbudil měl stovky nepřijatých hovorů a nespočet zpráv. Jeho reportáž se stala virální. V reportáži je zajímavé poslouchat názory jeho přátel, kteří mluví jak jim postupně začala pracovat fantazie a uvěřili senzaci.

Vtípek se Joshovi vyvedl a byl spokojený. Poté co vysvětlil rodině co se děje se připravoval vše ukončit. Jenomže pak jej kontaktoval ředitel společnosti WBNS-TV, že jim jeho reportáž způsobuje škody a má na ně převést doménu. Doména však měla na sobě 60 denní zákaz převodu, jako každá nově registrovaná .com doména (jedná se o pravidlo ICANN, registrátor s tím nemůže nic udělat). Zkusil tedy vysvětlit že jí převést nemůže. Načež dostal ultimátum že buď doménu převede anebo jej zažalují o 150K USD. Josh pochopil, že tady končí všechna sranda a opravdu se vyděsil.

WBNS-TV nakonec doménu získali bez větších obtíží pomocí UDRP.

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup