Sezóna super levných .eu domén na 10 let je zpět!

EURid rozjel i tento rok naprosto famózní akci na podporu .eu domén. Máte možnost zaregistrovat si .eu doménu na 10 let jen za 10 EUR. Všechny registry by se od něj mohly učit.

EURid poprvé rozjel tuto akci na oslavu svých 10tých narozenin – právě proto 10 let za 10 EUR ;) Tehdy mi to přišlo naprosto famózní a jedinečné. Nenapadlo mě že by to mohli někdy zopakovat. No a stalo se. Od té doby je tu tato nabídka pravidelně.

Jak to funguje?

EURid nabídne akreditovaným registrátorům, že v určitém období zaplatí za .eu doménu na 10 let jen 10 EUR. Teď by to mělo být od 2.5 – 11.5.2019. Oni tuto akci pak mohou nabídnout svým zákazníkům.

Kdo má .eu na 10 let za zvýhodněnou cenu?

Prolétl jsem nabídku jen tak zběžně. Takže pokud tam někoho nemám, tak napište do komentářů a já jej přidám.

Registrátor Cena
Wedos 270 Kč
Forpsi 275 Kč
  • 3.5.2019 00:01 – zatím akci jedou jen 2 registrátoři, ačkoliv z toho mají jen minimální marže (spíše jsou vzhledem k ostatním nákladům v mínusu) tak rozhodně palec nahoru za prozákaznický přístup.

K čemu levnou doménu na 10 let využít

Asi se ptáte proč byste tuto akci měli využít, zvláště pokud doménu právě teď nepotřebujete. Osobně doporučuji si jednu sehnat jako vlastní zkracovat URL. Vezměte si, že třeba ten od Google goo.gl končí. Odkazy sice nějakou dobu ještě pojedou, ale klidně to mohou zrušit ze dne na den. To samé platí i o ostatních zkracovačích. Jedinou jistotu máte s vlastním ;)

Dále se jedna doména perfektně hodí pro přesměrování pošty. Pokud mi volají z nějakou nabídkou a nepoloží to automaticky aplikace nevolejte.cz, tak jim řeknu že nemám čas a ať mi nabídkou pošlou na nazevvolajiciho@domena.cz. Mám tam doménový koš, co poštu přesměrovává. Když pak moje emailová adresa začne kolovat, tak vím kdo za to může. Takto máte navíc neomezené množství automatických emailových adres pro různé registrace. Je to super :)

Doména se hodí i na endpoint. Místo IP adresy máte doménu, kterou voláte z různých skriptů. Ta je dostupná odevšad. Navíc může volat další stránky podle potřeby. Já takto mám vyřešené ovládání robotů a monitoring jejich činnosti. Je v podstatě jedno jaká je to doména, jen prostě musí být. Za nějakých 27 Kč/rok proč ne :)

Závěr

Přiznám se, že mám jeden takový nápad na který budu potřebovat 10 domén. V posledních měsících celkem smutně koukám, že tu není žádné pořádné srovnání hostingů. Některé jsou tragické (Testado) jiné na to jdou dobře (WPcesko), ale srovnávají se tam občas jablka s hruškami + chybí pořádné vysvětlení o co vlastně jde.

Napadlo mě vzít TOP 10 hostingových firem, koupit si u nich regulérní webhosting (žádné žádáni o testovací apod.) a provádět postupné testy. Výsledky bych pak dal na cn130. Sice by to byla drahá sranda, ale spoustu nových věcí bych se naučil :)

Jen k tomu potřebuji 10 domén, které budou na první pohled patřit k sobě. Něco jako Alfa, Beta, Gama … Jenže všechno je obsazené a to jsem zkoušel i asteroidy :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Sezóna super levných .eu domén na 10 let je zpět!”

  1. Děkuji za článek, díky němuž jsem si na 10 let zaregistroval doménu basne.eu, která se skvěle hodí pro mou tvorbu a e-mail.

  2. Nestačí něco jako srovnanihostingu.eu a použít alfa.srovnanihostingu.eu, beta.srovnanihostingu.eu apod?

    1. To je velmi dobrý nápad. Píšu si ho :)

      Ale obávám se že všude to fungovat nebude. Některé hostingy hostovat subdoménu neumí. Případně bych mohl narazit na problém, který pro domény 2. řádu nebude. Ale uvidíme.

Comments are closed.