Seznam zkouší Trendující témata Vyhledávání

Tahle novinka mi skoro utekla. Seznam zveřejnil na svém blogu, že testuje Trendující témata Vyhledávání. Jedná se v podstatě o klíčová slova, jejíchž hledanost naráz vzroste kvůli nějaké události. Trendová klíčová slova v hojné míře využívá například Twitter. Většinou se jedná o hastagy.

Prozatím není žádná speciální stránka s Tendrujícími tématy. Na Seznamu můžete najít jen různé boxíky. Případně se občas objeví v našeptávači. Zřejmě se jedná o A/B testování.

Klíčová slova v Právě se hledá: se dají prokliknout a dostanete se do vyhledávání.

Proč je to super pro návštěvníka

Divím se, že to Seznam nenasadil už dříve. BFU se na internetu nudí a často neví co hledat. Nemají jak vyplnit čas než jim na Messenger dorazí další zpráva. Tohle určitě pomůže. Možná se pak alespoň něco dozvědí.

Proč je to super pro nás

Pokud jste tvůrci obsahu, tak trendy jsou neuvěřitelně přínosné. Jednak každý nápad na nový článek se hodí, ale v tomto případě i víte že se to hledá. A nemyslím teď jen ve vyhledávačích. Vaši čtenáři tento obsah chtějí vidět i u vás, zvláště pokud píšete specifické články, které nemají moc konkurence. Pak nemusí jít jinam, případně nasdílí pro ostatní.

Samozřejmě čtyři klíčová slova toho na první pohled moc neznamenají. Ovšem pokud tvoříte obsah denně a často musíte improvizovat, tak toho jistě dokážete využít. Například téma Letní čas dokážete zužitkovat jak v IT článku (Jak se bude řešit na PC/Serverech, Může to být další Y2K) tak i třeba na blogu o zvířatech (Jak ovlivňuje přechod času naše domácí mazlíčky). Prostě možnosti tu jsou, stačí použít představivost.

Trendy na Google

S trendy jsem se poprvé setkal u Google Trends. To je plnohodnotný projekt, který sleduje a vyhodnocuje trendy ve světě. Poslouží i jako zdroj inspirace, ovšem pro ČR je značně omezený. Navíc většinou tam najdete jen celebrity a sport. Pokud chcete odborná témata tak je nutné kouknout se do USA, což není vždy ideální. Proto mě projekt Seznamu zaujal. Přeci jen lokální vyhledávání znají troufám si říct lépe a to samé platí i o uživatelích. Tak uvidíme.

Závěr

Uvidíme jak to půjde Seznamu dále. Třeba do budoucna udělá nějaký prohlížeč Trendujících témat, kde budou rozdělena podle oboru, okresů atd. To už by se dalo použít jako slušný základ pro pravidelný příděl inspirace ;)

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup