Zajímavá vychytávka – Výsledky ze Search Console přímo ve vyhledávání Google

Dneska jsem upravoval na jednom webu hlavní stránku. Vzhledem k tomu, že má přes 80 % mobilní návštěvnosti, tak vše kontroluji na mobilu. Na simulátory mobilu v prohlížeči, co jen změní velikost okna rozhodně nespoléhejte. Už párkrát se mi stalo, že vše vypadalo v pohodě a pak na mobilu to vypadalo jinak.

Zadal jsem tedy název webu, s tím že si Chrome v Androidu bude pamatovat doménu a klikl. Místo toho jsem se však dostal na Googel a tohle mě překvapilo :)

Statistiky ze Search Console rovnou ve výsledcích vyhledávání včetně ukazatelů změn oproti předchozímu období. Říkám si že to je celkem hezká vychytávka. Zřejmě součást kampaně Google aby upozornil na optimalizaci webů a že jste někdy přidali web do Search Console.

Po pár testech, co všechno to vlastně ukazuje, ale zjistíte že to není o webu ale klíčových slovech. Jednoduše řečeno, pokud web, který máte přidaný v Search Console, se na klíčové slovo umísťuje ve vyhledávání, tak zjistíte jaká je průměrná pozice, počet zobrazení a kliknutí. Dokonce si Google pamatuje nastavení v Search Console pro daný prohlížeč. Na mobilu jsem v Search Console nikdy nebyl, takže tam mám jako období 7 dní. Ve FireFoxu jsem naposledy pracoval s 90 denním obdobím a tak mi tyto výsledky ukazuje.

Aby to fungovalo musíte být v prohlížeči přihlášení do služeb Google.  Tento box je vždy pod reklamou.

Závěr

Musím říct že to je celkem hezká vychytávka. Můžete kouknout jak si právě teď vedete na důležité klíčové slovo a nemusíte jít přímo do Search Console a hledat jej.  Celkem by se mi ještě líbilo, aby ve výsledcích byly výsledky z mých webů nějak podbarvené.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Zajímavá vychytávka – Výsledky ze Search Console přímo ve vyhledávání Google”

Comments are closed.