Bing se přidává k dalším velkým hráčům a zakazuje reklamy na kryptoměny

Reklamy na kryptoměny a z nich odvozené produkty zakázal tento rok už Google, Facebook, Twitter a Linkedin. Teď se k nim nově přidává i Bing. Je to pro trh další negativní signál?

Nejdříve (30.1.2018) se rozhodl zabanovat ve své reklamní síti kryproměny Facebook. Jako důvod uvedli, že někteří lidé zneužívají kryproměny a oni musí ochránit své uživatele, před těmito podvodníky. Následoval Google (14.3) se svou reklamní sítí. Důvody byly obdobné. Další byl Twitter (26.3) a LindIn (29.3).

Před pár dny (14.5) se k nim přidal i Bing a jeho reklamní síť. Opět je důvodem ochránit své uživatele před podvodníky. V oficiálním prohlášení je také uvedeno, že kryptoměny nejsou regulovány a tudíž jsou nebezpečné. Jak však víme právě jedním z důvodů je, aby nikdo nemohl kryptoměny regulovat.

Pokud se zamýšlíte jestli tyto bany v reklamních sítích měly vliv na vývoj ceny BitCoin, tak dle grafu to vypadá že minimální – pokud vůbec nějaký, protože BitCoin začátkem roku zažíval bouřlivé období. S BitCoin se tak spekuluje vesele dále, ačkoliv velcí hráči na trhu vlastně řekli, že se s nimi podvádí až tak moc, že je museli globálně zakázat.

Závěr

Kryptoměny představují absolutní svobodu. Každý je beztrestně může použít k čemukoliv. Jak to v podání lidstva vypadá, tak je to hlavně k nelegálním aktivitám. Na druhou stranu tohle je trochu zavádějící, na legální věci máme platbu kartou a PayPal na ten zbytek krypto :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Bing se přidává k dalším velkým hráčům a zakazuje reklamy na kryptoměny”

  1. Co je to “nelegální”? Mnozí by tvrdili, že nezákonné. Pravda je taková, že jsou to aktivity, které (zatím) vlády neumějí zdanit. Anebo jim výrazně ubírají z aktivit jiných daní.

  2. Doporučuji si problematiku kryptoměn více prostudovat. Do Bitcoinu vstupují velcí hráči jako Goldman Sachs, Morgan Stanley, který vyzývá centrální banky ať se zaměří na kryptoměny. Amazon i Microsoft jdou do blockchainu.
    Navíc, dnes jsou registrace na burzách tak přísné, že dohledání převodů je poměrně jednoduchá záležitost, pokud nejde o Monero či Zcash. Většina nelegálního obchodu ve světě stejně probíhá cash (v dolarech), takže trochu neobjektivní článek, ne? :-)

    1. Tento článek je ještě hodně neutrální :)
      Pravda je taková že BTC dělá vrásky obchodníkům, kteří je používají a postupně je začínají rušit anebo nenápadně omezovat. Naposledy to byl v březnu třeba Subreg, který byl jedním z prvních kdo platbu BTC zavedl. Myslím že jejich vysvětlení říká vše.
      https://www.facebook.com/Subreg.CZ/posts/1795334950488614

  3. IMHO, já bych tomu dal 10 let a bude všechno jinak.

    1. Tuhle větu můžeš použít kdykoliv a na cokoliv.

Comments are closed.