Podíl vyhledávače Baidu v roce 2018 překvapivě roste

Původně jsem měl v plánu napsat článek, jak si vyhledávače vedly v roce 2017. Králem měl být samozřejmě Google, který neměl mít konkurenci. Jenomže od září 2017 se překvapivě na celosvětovém trhu nějaká objevila. Je jí čínský vyhledávač Baidu.

Podle netmarketshare.com od září 2017 začíná podíl Baidu na celosvětovém trhu narůstat. S výjimkou prosince, kdy všichni Googlí dárky na Vánoce stále roste. Nejvíce je to patrné u stolních počítačů a notebooků. V dubnu dosáhl dokonce 20,5 %, což je něco neuvěřitelného.

U mobilů je také vidět růst, ovšem není tak znatelný.

Baidu je největším vyhledávačem v Číně a ta roste. Má nejvíce internetových uživatelů na světě. Podle internetlivestats.com v roce 2016 to bylo 721M, druhá byla Indie s 462M a třetí USA s 287M. V přepočtu na celosvětové uživatele je to 21% v Číně, 13,5 % v Indii a 8,4 % v USA. Růst počtu internetových uživatelů v Číně je zhruba 2,2 % za rok 2016, Indie měla 30,5 % a USA 1,1 %. Tato čísla vesměs potvrzují i další zdroje. Ty také odhadují že v roce 2017 by počet uživatelů internetu v Číně měl být 751M.

Co se ale stalo v září 2017? Nevypadá to že by počet internetových uživatelů nějak dramaticky začal narůstat. Prošel jsem výroční zprávu pro akcionáře Baidu a krom nárůstu obratu o 29 % tam nic zajímavého nebylo.

Hmm záhada …


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Podíl vyhledávače Baidu v roce 2018 překvapivě roste”

  1. Ale to je přece dobře, aspoň Google neusne na vavřínech, každopádně Baidu má v Číně dominanci přes 76% v online vyhledávání, takže v Číně už nemá kam moc růst, počet uživatelů Číny sice roste, ale ne tak rychle, aby ještě více tyto procenta ovlivnil. Takže celosvětově se Baidu bude pohybovat okolo těch 20 – 25% , více si osobně myslím že ne, není totiž předpoklad, že by uchytil na nějakém jiném trhu.

Comments are closed.