Jak prodává Mike Mann domny v roce 2018

Na blogu NamePros se objevil celkem hezký souhrn jak Mike Mann, jeden z nejznámějších domainerů na světě, prodává své domény v roce 2018.

Mike Mann vlastní stovky tisíc domén. Většinu z nich si můžete koupit na jeho webu DomainMarket.com. Prodává domény od pár set do stovek tisíc dolarů. Pravidelně také zveřejňuje některé zajímavé prodeje na svém účtu na Twitter.

Takto oznámil tento rok celkem 44 prodejů. Pravděpodobně jich prodal samozřejmě více, ale pro reklamu je nejlepší vybrat ty nejlepší kousky. Hodně kupců také nechce, aby se o tom že za doménu zaplatili velké peníze vědělo.

Celková cena za zmíněný 44 domén byla 915.546 USD. 25 z toho se prodalo za 10K USD a více. Nejdražší z nich je CryptoWorld.com za 195K USD. Nejlevnější oznámená pak je AcademiaBlockchain.com za 4K USD. Kryptodomény v posledních měsících prostě letí.

Mike také prozradil, že za těchto 44 domén zaplatil celkem 13.303 USD, průměrně 296 USD. Nejvíce zaplatil 7,5K za RentalsDirect.com. 18 domén získal za cenu 7 anebo 8 USD. Pokud nezapočteme poplatky za prodloužení domén, tak návratnost investice byla zhruba 6929 %.

43 z prodaných domén jsou .com, 1 .org.

Závěr

Mike ví nejen jak se prodávají domény, ale také jak si správně dělat PR. Propaguje investování do domén a i samotný domaining. Někdo podobný by se u nás hodil. Poslední roky mi přijde že domaining spíše upadá. Určitě je to i tím, že se o doménách nediskutuje na českých diskuzních fórech jako dřív. Teď je to samá kryptoměna :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Jak prodává Mike Mann domny v roce 2018”

  1. jo domeny uz nejsou v kurzu tak jako driv kdyz Ahyde delal promo :-)
    Ta prumerna cena mi prijde dost mala, ocekaval jsem to vic…ja kupoval nedavno croat.com za 5500 USD a za .com domenu jsme popravde cekal ze to bude prumerne o rad vic nez tech 300 USD

Comments are closed.