Doména BTB.com prodána za 500 BTC

Máme tu jeden opravdu zajímavý prodej i když ne až tak úplně potvrzený. Trojznaková doména BTB.com měla být v lednu 2018 prodána za 500 BTC. V této době byla hodnota BTC kolem 15,8K USD, takže by se jednalo o nejdražší prodanou doménu tohoto roku a jednu z nejdražších prodaných vůbec.

Zmínka o prodeji se objevila na největším diskuzním fóru pro domainery Namespros.com. Vlákno odkazovalo na linkeld profil Jamese Kima – generálního ředitele Global Block Branding Ltd. Ten také uvedl že BTB byla koupena protože je zkratkou pro Bit Brothers – projektu, který má umožnit snadnou směnu kryptoměn.

linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6381575869412057088/

Prodej domény je také podpořen článkem v čínském finančním online magazínu afinance.cn. Automatický překlad mi toho však moc neřekl.

V každém případě je tohle super správa pro všechny příznivce kryptoměn, protože hodnota takovéto domény je opravdu vysoká.

Závěr

Kdysi se hodně diskutovalo jestli by se nedaly kryproměny využít právě jako ideální platidlo za virtuální zboží či služby. Důvodem byla hlavně rychlost, žádná omezení, univerzálnost a také kdo se pohyboval v oboru, tak měl dostatečné znalosti i technologie. Mělo to fungovat na reklamu, domény, weby, licence, pronájem výkonu atd. Prostě já prodám reklamu do USA, dostanu ihned BTC, za BTC si koupím novou šablonu na web v Číně a zaplatím licenci ve fotobance třeba v Rusku. Někdo další prodá fotky do ruské fotobanky dostane BTC a smění si je za peníze – jemu už je jedno že to chvilku potrvá. Prostě internet by měl svou vlastní rychlou měnu, která nebude nijak omezena. Za ideálních podmínek by se danila jen směna BTC.

Proč se to nechytlo? Těžko říct, možná ještě nenastal ten správný čas. Zatím se s BTC jen spekuluje a to pro trh není ideální. Tam je potřeba nějaká jistota.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Doména BTB.com prodána za 500 BTC”

  1. BTC zrovna nie je vhodný, má vysoké transakčné náklady, bude to určite iná mena. Kryptomena ako univerzálne platidlo, je určite fajn. Každopádne, dnes má občan platobnú kartu, cez ktorú si zvykol platil aj na internete a používa ju. Neviem, prečo by mali zrovna oni niečo meniť a používať krypto.

  2. Uvítal bych někde na webu např. kategorii nové články, nová HP mi bohužel přijde v tomto nepřehledná, že je tady tento nový článek jsem si všimnul náhodou…:(

Comments are closed.