Sledování reklamy jako herní měna

Google přišel se zajímavou novinkou pro vývojáře her pro mobilní telefony. Pokud například ve hře váš herní charakter zemře, můžete si zahrát jinou hru (v rámci reklamy) a získat tak extra život či jiný bonus. Hrát přitom musíte 15 vteřin, to je dost času.

Google tuto formu reklamy pojmenoval “rewarded ads” a navazuje na už dobře zaběhnutý a fungující model reklamních spotů – uprostřed hry se objeví reklamní video a pokud jej shlédnete získáte odměnu. Prostřednictvím společnosti AdMob využívá tuto formu reklamy více jak 45 % partnerů.

Rewarded ads jsou první novinkou, kterou Google dnes spustil. Další je “multiple-option video ads”, která vám umožní si vybrat jaké video chcete shlédnout, abyste získali herní odměnu.

Jen pro zajímavost v roce 2016 utratili uživatelé za mobilní hry 40,6 miliard USD na PC to bylo jen 35,8 miliard USD. Zlatým grálem mobilních her jsou mikrotransakce, ovšem ty fungují hlavně u těch větších a návykovějších her. Menší hry a aplikace musí vsázet na reklamu, třeba právě na ty promakanější hry. Není se čemu divit, že Google resp. AdMob hledá způsoby jak reklamu zefektivnit.

Závěr

Přemýšlím jestli by se podobný model dal využít třeba u webů, které stále více trpí na blokování reklamy. Problém je co nabídnout uživatelům za jednoduchou odměnu, aby souhlasili sledovat nějaké video 15 vteřin anebo si zahrát hru. U diskuzního fóra to může být například možnost umístit si podpis na pár dní, ale u webu?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Sledování reklamy jako herní měna”

  1. Co popisujes jako novinku od googlu me uz trapi u nekterych her dobrych par let. Zivoty naskakuji automaticky po 30 minutach, nebo za penize, nebo prave na zaklade toho ze se podivam na reklamu ci si zahraju nejakou ptakovinu co me nebere :D

Comments are closed.