Google přidal nadpisy do vyhledávání obrázků pro mobilní telefony

Do vyhledávání obrázků v Google na mobilním telefonu přibyly nadpisy či spíše titulky k jednotlivým obrázkům. Nejedná se o nějaké testování na určitém vzorku lidí, ale celosvětové nasazení. Google chce uživatelům zjednodušit, co vlastně na obrázku vidí.

Titulek je umístěn pod obrázkem. Dříve tam byla pouze doména. Text je přebraný z titulku webové stránky (title tag), prozatím nic dalšího na text nemá vliv.

Změna ve vyhledávání obrázků je poměrně zásadní. Obrázky totiž pro mnoho webů mohou být zajímavým zdrojem návštěvnosti. Některé výsledky je lepší najít přes obrázek a uživatelé se to postupně učí. Nemusí se přitom jednat o návody, encyklopedické články a podobné věci.

Spousta lidí takto může nakupovat specifické zboží. Například já se takto nedávno pokusil najít eshop, který by prodával určitý druh náušnic. Lidé z různých důvodů nevědí co hledají až do okamžiku než to najdou :)

Přitom získat dobré pozice v Google Images není zas tak náročné jako v textovém vyhledávání. Základem jsou kvalitní obrázky a jejich dobrý popis. Pár dalších tipů najdete v článku Optimalizace obrázků nejen pro vyhledávače.

Závěr

Nepodceňujte obrázky ani jejich vyhledávání na Google. Můžete být mile překvapeni jaký velký dopad bude mít na váš web. Google navíc v posledních měsících opravdu začal tlačit na Google Images na mobilních telefonech. Minulý rok třeba přibyly štítky, které se snaží zařadit obrázek do kategorie – například recept anebo produkt.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup