Chcete doménu zdarma?

Potřebujete pro svůj projekt web, ale rozpočet je tak napnutý, že si nemůžete dovolit doménu? Tak mám pro vás dobrou zprávu, existují totiž domény, které stojí 0 CZK.

Většina z vás určitě zná doménu .tk. Jedná se o národní doménu Tokelau. Jedná se o skupinu tří ostrovů zhruba se 1,5 tisíci obyvateli. Ovšem jejich doména je druhá nejoblíbenější na světě. Celkem je registrováno téměř 19 milionů .tk domén (druhá je .net s 15M). Důvod je jednoduchý – je zdarma.

Nevýhodou je, že s doménou nemůžete nakládat jako u placených domén. Například jí nemůžete na nikoho dalšího převést. Dále jí musíte prodloužit nejdříve 15 dní před expirací a na dobu 3 – 12 měsíců. O doménu také můžete přijít pokud z ní bude odcházet spam, bude na ní warez, malware, drogy (včetně tvrdého alkoholu) atd. Hlavně na ní ale musí být nějaký obsah.

U .tk to však nekončí. Zdarma můžete mít i domény .ml (Mali), .ga (Gabon), .cf (Středoafrická republika) a .gq (Rovníková Guinea). Pravidla pro užívání jsou stejná a zaštiťuje je společnost Freenom. Všechny domény je možné spravovat přes jejich rozhraní.

Takže pokud potřebujte doménu zdarma tak tu máte těchto 5. Levnější už to nebude ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Chcete doménu zdarma?”

  1. Zastávám názor, že zdarma se může pěkně prodražit. Takže beru jen .cz a .com. Ostatní koncovky nemaj na našem trhu value.

    1. Nezapomínal bych na .eu – za mě lepší než .com, i podle prodejů a poměru nákupní/prodejní cena.

    2. Přesně tak. Je docela překavpivé jak hezké domény net, info a org na sedu nikdo nekoupí ani za minimální cenu. Lidé asi vědí proč. Je drahé je obnovovat a pro většinu lidí jsou nedůvěryhodné.

      1. A představte si, že někdo má doménu třeba proto, že na ní chce mít obsah. A ne jen, aby ji prodal. :-)

        1. Člověk má občas velké oči a zaregistruje doménu, na kterou pak není čas a zkusit ji prodat před tím než vyexpiruje nic nestojí.

          Opravdovým spekulantům jsem docela vděčný za to, že od nich šlo koupit hezkou doménu co jsem zrovna opravdu potřeboval. Je škoda, když si na velmi pěkné doméně někdo udělá soukromou stránku s updatem jednou za 5 let.

  2. asi týden zpátky jsem přišel o skyba.cf protože ony jsou sice zadarmo, ale jakmile ji někdo zaplatí tak ji dostane i s obsahem

Comments are closed.