V Google se každý rok hledá 15 % nových slovních spojení

Na Google se hledají biliony slov a slovních spojení každý rok. To není nic překvapujícího, přeci jen je to světová jednotka, z které jde občas až strach. Ale že 15 % z toho jsou nové, nikdy předtím nehledané věci, jsem tedy nepředpokládal.

Samozřejmě je rozdíl mezi počtem unikátních klíčových slov a celkovým počtem hledání. Staré dobré fráze, na které cílíte a posilujete dlouhé měsíce, jsou většinou sázkou na jistotu, ale co těch 15 %? To mohou být doslova skryté poklady…

Jenomže jak je najít?

Co se týká těch hodně hledaných, tak ty se dají dohledat pomocí veřejně dostupných nástrojů. Ty nejzajímavější ovšem vysoce konkurenční najdete třeba v Google Trends. Často fungují několik dní či jen hodin. Pokud už máte dobrou autoritu, tak není problém takto nabrat slušné publikum i přes sociální sítě. Přeci jen jsou to trendy, které právě teď lidi zajímají.

Seznam má podobnou službu s názvem Seznam Reporter. Pokud se v ní naučíte hledat, máte dostatek autority a Seznam vám vše rychle indexuje, tak je to zajímavý způsob jak přivádět lidi na své stránky.

Zajímavější jsou však long taily. Ty už najít není tak jednoduché. Můžete je však dostat třeba z Sklik. Ten totiž dává k dispozici hledanost v posledních 12 měsících. Stačí najít vhodná klíčová slova, ke kterým je dostatek frází, a vyexportovat si je. Pak jen naděte takové fráze, kde je pouze hledanost v aktuálním měsíci a předchozích nebyla (například můžete dát řadit vzestupně podle sloupce únor, březen a sestupně duben). Seznam je velice benevolentní umožní vám export až 5 tisíc výsledků. V tom už se něco najít dá.

No nic z toho samozřejmě nemá na automatizované nástroje a pořádně nadupanou databází, která se pořád aktualizuje. Vhodný algoritmus pak už zvládne dohledat všechno.

Závěr

Říkal jsem si, že pátrat po nových frázích se vyplatí spíše u magazínů, které se vezou na aktuálních událostech. Na druhou stranu těch 15 % vypadá opravdu lákavě.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup