GoDaddy pozastavil registraci a transfer nTLD od Uniregistry

Největší registrátor domén na světě GoDaddy pozastavil registraci a transfér nTLD společnosti Uniregistry.  Reaguje tak na jejich nečekané zdražení, ke kterému má dojít už v srpnu tohoto roku. Nejedná se přitom o pár procent, ale stovky až tisíce.

GoDaddy v nabídce domény od Uniregistry stále má, ale pokud se pokusíte si nějakou zaregistrovat, tak se dozvíte, že není volná. Při pokusu o transfer domény ke GoDaddy se zobrazí jen chybová hláška.

 

Magazín DNW požádal GoDaddy o vyjádření a dostali následující odpověď:

We have stopped registering or transferring Uniregistry domain names into our system. The dramatic price hike Uniregistry announced left us no choice. Until we can assess the impact on our current and potential customers, we have stopped new registrations.

GoDaddy works to deliver a great customer experience. We now have customers who will be paying up to 3,000 percent more for their renewal. That’s an extremely poor customer experience and does not reflect well on the domain name industry in general.

GoDaddy will continue to support our current customers who have Uniregistry registered domain names”

Důvodem blokování nových registrací a transferů domén Uniregistry je tedy skutečně dramatické zdražení. Stávajících zákazníků, kteří už v systému domény mají se opatření nijak nedotkne.

GoDaddy se očividně jednání Uniregistry nelíbí a ve vyjádření jej víceméně odsoudil. Ostatně jakmile dojde ke zdražení domén většinou “za to může” registrátor. Vysvětlovat BFU jak funguje registr a registrátor je nákladné a hlavně i zbytečné. Většina zákazníků chce platit za provoz webových stránek a nechtějí řešit nějakou doménu anebo hosting. Často je to pro ně jedna a ta samá položka.

Uniregistry tak přišel o podporu zdaleka největšího hráče na trhu. Troufám si říct, že to bude mít velký dopad na Uniregistry. I když těžko to na strmém pádu neprodloužených domén od srpna poznáme.

Uvidíme jestli se přidají i další registrátoři.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup