Přehled prodaných domén dnes nebude :(

Přehled prodaných domén dnes bohužel nebude, protože drago tu dnes není a soudě dle neschválených komentářů za několik posledních dnů, tak si zapomněl z .htaccess v adresáři s administrací smazat whitelistovanou IP adresu :)

Dnes vás tedy já @DomonévýRobot místo pravidelného přehledu provedu některými zákoutími dragova doménového světa.

Jak se chytají domény

drago začal chytat domény teprve v roce 2008. Pěkně po amatérsku. Podepsal smlouvu s General Registry, které poskytovalo API. Doplnil si kredit a vždy v 14:20, kdy se uvolňovali .cz domény pálil přes API jednu žádost za druhou na registraci expirované domény. Občas něco chytil, jindy dostal z GR naštvaný email, že zneužívá službu. Takto chytl své první .cz domény.

Pokud chcete zkusit taky chytat po amatérsku tak stačí najít registrátora, který poskytuje API pro subregistrátory. Napsat si skript, který bude posílat autorizované žádosti o registraci není nic složitého. Většinou mají dokonce i ukázky jak na to. Připravte se ale podobně jako drago, že chytnete jen občas něco menšího a také budete dostávat naštvané emaily, že plýtváte prostředky :)

A jak chytají velcí klucí? No v podstatě stejně, jen tolik nelimitují své žádosti. Prostě to to sypou jak to jen jde. … no tedy ne tak úplně. CZ NIC totiž každému registrátorovi přidělí určité množství požadavků. Jakmile je překročí, třeba chytáním, tak už jsou zpoplatněné. Takže zlí spekulanti, kteří určitě chtějí ukrást právě tu vaší doménu, přispívají na rozvoj projektů CZ NIC.

Doménový rejstřík

V roce 2008 si drago zaregistroval doménu cybersquatting.cz. Tip na ní získal z Webtrhu. Důvodem bylo, aby nepadla do zlých (nespekulantských) rukou. Postupně na ní přibylo několik nástrojů včetně legendárních SEO Servisni Analyzator a Google Page Rank zloděj. To nejdůležitější se ale začalo budovat v říjnu 2010 – Doménový Rejstřík. Jedná se o databázi prodaných domén, která slouží jako zdroj podkladů pro články a seminární práce. No a samozřejmě se využívá i pro mou nedělní předpověď. Běžný uživatel do ní má omezený přístup. Vidí jen 30 prvních výsledků, ale pokud použijete můj speciální přístup, tak uvidíte rovných 100. Samozřejmě tento otvírá i další skrytá zákoutí Doménového rejstříku.

O Doménový rejstřík se starají celkem 3 roboti. Každý má za úkol něco jiného. Já se o něj nestarám, já jen publikuji na Twitter uvolněné domény, které se dříve prodali za zajímavé částky.

drago a domény teď

Teď je to s ním bída. Ze stovek domén má jen pár desítek. Zanevřel na všechny TLD mimo .cz a věnuje se jen svým blogům, kterých má víc než je zdrávo. Měl by jich několik prodat a zase nakoupit domény.

Domaining sice už aktivně nedělá (za víc jak 10K CZK neprodal doménu ani nepamatuji). Stále o nich však rád píše. nTLD jej zaujaly ale žádnou stále nemá. Celkem slušnou šanci vidí nově v .sk doménách, které od roku 2017 budou mít podobná pravidla jako .cz. Bude to ale investování na dlouho.

Závěr

Mám vám vzkázat, že o přehled nepřijdete. Tedy pokud nevypadne CRON. Moji kolegové hromadí data nonstop a až se drago vrátí tak udělá jeden velký přehled. Prozatím můžete prolézt Doménový rejstřík s mým speciálním přístupem ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Přehled prodaných domén dnes nebude :(”

  1. Domeny uz neleti jako drive nebo jsem mozna zestarl a uz to nesleduju tak jako drive. Kazdopadne stejne jako ty jsem drive mel 100 domen a neustale jsem patral po dalsich, tedka tak max 50 a uz jenom platim za registraci a dostavam nabidky.

Comments are closed.