Facebook se pouští do boje s blokováním reklam 2 – AdBlock vrací úder

Včera jsem psal jak se Facebook rozhodl blokovat reklamu. Článek byl spíše zamyšlením s pár čísly. Navíc jsme se dozvěděli co je FORM 10-K :) Dále jsem téma ani neměl v úmyslu rozvíjet. Teď to ale vypadá o trochu zajímavěji. AdBlock plus totiž vytušil šanci rozjet novou propagační kampaň o blokování reklamy. Na svém blogu se pochlubil, že za pouhé dva dny “překonal” omezení proti blokátorům, které FB nasadil.

Prezentované vítězství proti velkému zlému nepříteli ve skutečnosti není nic zas tak složitého. Stačilo správně upravit filtr. Jenomže to není podstatné. Pár hodin starý blogpost už se sdílí na sociálních sítích. Postupně na sebe nabaluje komentáře o špatném Facebooku, který se stará jen o své zisky a nezajímají jej jeho uživatelé a každý kdo se mu vzepře je klaďas.

Jasně klasika, která FB rozhodně nevadí. Všichni jej nesnáší a každý používá. Ovšem co by mu mohlo ublížit je demonstrace toho, co vlastně reklama je. Majoritní většina uživatelů hledící na timeline, nerozezná reklamu od obsahu. No a teď jim to “rytíř v bílé zbroji” názorně ukazuje na screenshotech.

adblock-plus-vs-facebook

Pokud se na tom postaví dobrá PR kampaň, tak by blokátory reklam mohly nabrat další procenta a to nemluvíme o diskuzi nad Facebook reklamou.

No uvidíme, sledovat to je zatím celkem zábavné.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Facebook se pouští do boje s blokováním reklam 2 – AdBlock vrací úder”

  1. Já adblock používám a na FB je reklam čím dál víc, místy už docela drtivě převažují na dobsahem. Neklikám na ně, ale kombinace záplavy doslova sraček s brutální cenzurou věcí, které skutečně odebírám, prakticky naprosto zničila timeline. Jaký mám důvod to prohlížet, pokud tam je reklama a náhodné posty? A naopak posty, které chci vidět, musím hledat po jendotlivých stránkách?

    BFU samozřejmě neumí reklamu odlišit, ostatně stačí se podívat třeba na seznam, idnes a další – 50-70 % plochy je reklama, třetina článků jsou PR. Už i stránka SERP v Google je víc reklamy jak obsahu.

Comments are closed.