Pochlubte se svou nejlepší nTLD

nTLD v posledních měsících celkem rychle rostou. Právě teď jich je registrováno 14.491.895, což už je poměrně hodně. Jako samostatná TLD by momentálně byly na pátém místě. Za únor jich přibylo 2,6 milionu. Myslím si, že je načase jim věnovat pozornost i u nás.

Dneska nechám tvořit obsah vás. Pochlubte se v komentářích svou nejlepší anebo nejzajímavější nTLD jakou máte. Napište jak jste se k ní dostali, proč jste si jí zaregistrovali a co s ní hodláte dělat. Prostě napište příběh své nTLD :)

Nejzajímavější příběhy pak překopíruji z komentářů rovnou do tohoto článku.

webdev.wiki

Před rokem a půl jsem plánoval rozjet projekt obsahující různé tipy a návody na tvorbu webu. Pár dnu jsem hledal a vyšlo mě z toho weblopment.com či webdevwiki.com. Tu druhou jsem nakonec koupil od obchodníka co ji nějaký čas držel. To že se chystá nTLD .wiki jsem si nějak neuvědomil. Doménu webdev.wiki si ten obchodník nakonec také zaregistroval.

Po čase jsem si toho všiml a slušně jsem se ho zeptal zda by prodal. Jeho představa o ceně byla vyšší než má tak z toho sešlo. Nakonec doménu nevím proč v době velkého počtu dropu v srpnu 2015 (viz https://ntldstats.com/tld/wiki) pustil a já si ji zaregistroval za reg fee.

Takže mě projekt běží na www.webdev.wiki (eng verze prozatim nespuštěna) respektive cs.webdev.wiki

To jestli to byla správná volba ukáže čas.

Adam

hry.online

Ivane u nas jim je urcite nutne venovat pozornost, avsak jak se rika, kdo pozde chodi, sam sobe skodi, aneb pozde bycha honiti :) Ty nejlepsi kousky jsou uz davno pryc a ti co se smali, ze to jsou vyhozene penize ted mohou jen prihlizet, anebo si nejaky ten hezky kousek za nemale penize odkoupit…

Z nTLD domen, co mame, tak ktera je zajimava a kterou mohu zverejnit je napriklad LLL domena hry.online (prosim bez hyperlinku), kde jsme odmitli jiz nekolik nabidek, z cehoz jedna byla nad 200k+, jeji ziskani predchazel kruty boj mezi desitkami registratoru a vyhral to kdo jiny nez Subreg :) Myslim, ze k potencialu domeny asi neni potreba vice dodavat, domena vsak zatim neni urcena k prodeji a zrejme ani nikdy nebude…

Mezi dalsi hezky kousek co mohu uvest je take domena eroticke.video, tady je asi prostor k jednani o cene, jelikoz z puvodniho planu seslo a na adult projekt neni nyni cas, co vsak nyni vidime realne je partner, se kterym by byla mozna spoluprace na tomto tematickem zamereni…

mBusiness

brno.cafe

Moc lidí nechce s kůží na trh :). Krátká story, původně jsem měl vyhlídnutou doménu czech.wine, jenže se ukázalo, že je to prémiovka (nečekaně), i když jenom za docela příjemných 4,5k, ale ty jsem zrovna po ruce neměl. A navíc měl někdo podle registru nastavený při spuštění GA odchyt, no ještě aby ne, poteciál tam vidím, tak snad se na ni nebude prášit.
Po ruce jsem měl 1k kreditu, tak jsem zkusil několik týdnů předtím volnou brno.cafe, byla pořád. Kavárenské kultuře se v Brně poslední rok dva daří, v hlavě mám nějaký komunitní web, info a recenze, spojit příjemné s užitečným.

Tomáš

Někdo s dalším příběhem?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Pochlubte se svou nejlepší nTLD”

  1. Pujcka.one +pujcky.one
    O nove domeny jsem se zacal zajimat nedavno a aniz bych planoval nejaky konkretni projekt, zkousel jsem vyhledavat obecna a draha slova s ruznymi koncovkami. Par zajimavych jsem nasel a zaregistroval, prave jako treba pujcka.one a pujcky.one (a par dalsich pujcka/pujcky s jinymi koncovkami).
    Prozatim nemam vymysleno, co s nimi. Zatim si je tedy vedu v kolonce “k prodeji”.

    – psano z mobilu

      1. Proč nenápadně? Já to přiznávám, že je k prodeji.

  2. Těžko říct, která je nejlepší, spíše napíšu tři, co mě zaujali, i když mám nTLD domén celkem dost, stále jsem u nich na pochybách :-). Takže: USNAVY.CLUB, WINES.GURU, SMENARNA.ONLINE.

    1. Pokud Drago schválí, posílám dalších pět pro mínusáře :-) :
      7G.NETWORK
      SVATBA.ONLINE
      AUTOSKOLA.ONLINE
      ZUERICH.PROPERTY
      KRASA.TOP

  3. Sem nejak zapomnel dopsat k cemu to ;)

    nxd.domains – tadyby mela vyrust platforma pro domainery s miliardou dat o domenach – od crawlera, pres NXD po ruzne ranky. Vybral jsem si tuhle, protoze je presna, vecna, a relativne kratka

    hosting.center – centrum pro spravu hostingu :) asi mesic po registraci se po ni poptaval nic.ru (ru-center) prave kvuli svym hostingovym aktivitam v rusku, kdy se jim k jejich jmenu domena presne hodi :) nepotkali jsme se ale s cenou.

    rss.news – pro projekt agregatoru svetovych rss (miliony nasbiranych pres crawlera) se hodne blbe hleda kratka “rss” domena. S koncovkou .news je dle me vylozene trefna, protoze co je prave v RSS feedech? Preci news :))

  4. Já pokud bych měl napsat nejlepší nTLD v češtině tak je to
    http://www.sportovni.club
    podnikatel.online
    soutez.online
    souteze.online
    mudr.online
    vztahy.online
    Možná něco na nich vybuduji ale času je málo. Takže prodej je možný…

  5. mountain.tips a mountains.tips – koupil jsem před rokem jako moje první nTLD domény a snad se mi je v budoucnu podaří využít na tipy pro milovníky hor, horolezce, jak na co, kam se vydat, kde se ubytovat… samozřejmě nabídka na výhodné odkoupení by mohla být také příjemným koncem příběhu těchto mých domén

  6. Moc lidí nechce s kůží na trh :). Krátká story, původně jsem měl vyhlídnutou doménu czech.wine, jenže se ukázalo, že je to prémiovka (nečekaně), i když jenom za docela příjemných 4,5k, ale ty jsem zrovna po ruce neměl. A navíc měl někdo podle registru nastavený při spuštění GA odchyt, no ještě aby ne, poteciál tam vidím, tak snad se na ni nebude prášit.
    Po ruce jsem měl 1k kreditu, tak jsem zkusil několik týdnů předtím volnou brno.cafe, byla pořád. Kavárenské kultuře se v Brně poslední rok dva daří, v hlavě mám nějaký komunitní web, info a recenze, spojit příjemné s užitečným.

Comments are closed.