Plugin iThemes Security pro WordPress blokoval SeznamBota

Pokud se vám marně už delší dobu nedaří dostat web do indexu Seznam.cz a používáte plugin iThemes Security pro WordPress, tak za to Seznam tentokrát nemůže. Váš plugin iThemes Security totiž blokuje přístup jeho SeznamBota, který prochází a stahuje obsah stránek.

iThemes Security je bezpečnostní plugin, který má za úkol opevnit váš WordPress. Mezi jeho funkce patří i zablokování přístupu robotům, kteří jsou nebezpeční anebo zbytečně vyčerpávají systémové prostředky. V běžných statistikách je neuvidíte, přitom jsou náročnější než běžný návštěvník, s který ve většině případů vidí cachovaný obsah. Prochází staré články, různé podsekce, zkouší formuláře atd. Pokud se jich sejde větší množství tak v Google Analytics nevidíte nic a webhosting lapá po dechu jak nestíhá. Když WordPress nemůže využívat cache, tak běžný hosting vyčerpá i pár návštěv za vteřinu.

Ale zpět k tématu. Plugin iThemes Security takovéto roboty blokuje. Jaké má blokovat získává z externího blacklistu, kam se dostal i SeznamBot. Takže problém byl na světě. Ačkoliv tohle by Seznam řešit nijak nemusel kontaktoval provozovatele blacklistu a nechal jej odstranit (SeznamBota, ne provozovatele). Momentálně se tak čeká jen na plugin iThemes Security, kdy si aktualizuje seznam toho co má blokovat.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Plugin iThemes Security pro WordPress blokoval SeznamBota”

  1. Po tom co mi iThemes znemožnil přístup na mé vlasní stránky, jsem jej už dávno odstranil a nasadil pro mě lepší All In One WP Security. Lépe se mi nastavuje a funkčně mi nepřišel rozdílný.

  2. Ono to je dvousečné, pro někoho je zbytečná indexace seznamem (zahraniční web), pro někoho indexace yahoo, bing apod. ač mám český navštěvovaný web tak nikdo z yahoo ani s bing mě tam nechodí a přesto mám 20tis requestu za 14 dnů z yahoo a 29 tis msn, ani nevím proč jsem to ještě nezačal blokovat.

    Pro představu za stejné období google 60tis a seznam 18tis.

  3. Drago,
    přesně tohle jsem řešil někdy loni v létě. Nemohl jsem přijít na to, proč mé weby kompletně vypadly z výsledků vyhledávání na Seznamu. A na vině byl právě plugin iThemes security, který chudáka SeznamBota přidal na black list :D.
    Takže jsem pak pár dní ručně přidával stránky do vyhledávání, než si mých webů začal Seznam zase všímat :D

    1. Nepsal jsi o tom náhodou i článek? Já mám pocit, že jsem o tom někde už celkem dávno četl.

      1. Já si právě také myslím, že už jsem někde podobné téma četl. Jen nevím, kdo zaručí, že se tohle nestane znovu. Stalo se to už jednou, teď zase. To může být neustále dokola.
        Samozřejmě jsou na tom biti majitelé stránek.
        Já osobně tedy takovéto mohutné pluginy nemám rád, jelikož sami dost vytěžují web a pak jej zpomalují. Vždy je nějaký jiný způsob jak se ochránit.
        Hlavní je, mít originální ochranu, na kterou není naprogramovaná nějaká funkce.
        Pro přidání článků do seznamu jsem vytvořil už dávno plugin s název Seznam ping.

      2. Máš pravdu, psal jsem o tom v jednom ze svých reportů. Dalo se to vyřešit tak, že se vypnula “učící funkce” blacklistu, případně ruční přidání serveru SeznamBota do whitelistu – zde bych se ale bál, že změní adresu bota a já budu zase v pytli :D. Tak jsem ten plugin radši vyplnul :D

  4. S iThemes mám též špatné zkušenosti a nechci ho používat. Nemá někdo zdroj/odkaz na seznam těch robotu? Zakázal bych je ručně v .htaccess

    Díky

  5. iThemes je vcelku dobrý plugin, jenže se musí nastavovat s rozumem – doporučené nastavení rozhodně není právě nejvhodnější. A taky je především třeba nejdřív všechno nainstalovat a nastavit a PAK zapnout iThemes. Když zapnete iThemes a pak zkoušíte něco měnit, můžete se odříznout nebo to celé shodíte.

Comments are closed.