Amazon hlásí 70 % zákazníků nakoupilo přes mobilní zařízení

V tiskové zprávě ohlásil Amazon, že 70 % zákazníků nakoupilo tuto vánoční sezónu proběhlo přes mobilní zařízení. Na cyber mondey (v pondělí po díkuvzdání) připadalo 33 nákupů za vteřinu přes mobil. Zásluhu na tom má i mobilní aplikace Amazon, jejíž použití se zdvojnásobilo oproti minulému roku.

Když jsem slyšel, že více uživatelů se připojuje na FB před mobilní zařízení než z desktopu dávalo to smysl. Spousta lidí v mém okolí každou chvíli kouká do mobilu, jestli se něco nového nestalo. Když to samé prohlásil Google o USA, tak mě napadlo, že to bude o volném čase. Pokud se nudíte a jako většina lidí jste většinu času mimo svůj počítač, tak proč si nekrátit čas surfováním po internetu, ke kterému Google nepochybně patří. Prostě nikoliv počet uživatelů ale jen počet hledání.

Tohle mě už ale celkem překvapilo. 70 % zákazníků nakoupilo přes mobilní zařízení? Tak to už je opravdu síla. Podíl na tom určitě bude mít strategie Amazon. Vlastní aplikace, věrnostní program, teď už víme že to funguje. Ostatně proč ne, jakmile mám všechno vyplněné a placení je doslova na dvě kliknutí bez nutnosti cokoliv vyplňovat? Čím je proces nákupu jednodušší tím méně překážek je mezi našim nadšením a utrácením :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Amazon hlásí 70 % zákazníků nakoupilo přes mobilní zařízení”

  1. Žádné překvapení, u nás to je 50% všech leadů.
    Tzn. 50% lidí žádající o půjčku vyplnilo žádost přes telefon.

    Statistiky z Volsoru, největšího finančního lead agregátora v čr

  2. Je to dost, to určitě, ale nevylučuje to ani tvzení typu 90% nakoupilo přes počítač. Obojě může být souběžně. To že človek zkusí 1 objednávku přes mobil a další dvě přes počítač znaméná že bude taktéž započítan ať byl či nebyl s mobilním nákupem spokojen.

  3. A úplně stejný princip, zmíněný v závěru článku, funguje i v off-line světě. Bezkontaktní platební karty to dokládají ;)

Comments are closed.