Na Google vyhledává v USA více lidí na chytrých telefonech a tabletech než na desktopu

Google nás neustále všude vyzývá ať upravíme naše weby pro mobilní zařízení. Slibuje za to dokonce i lepší pozice pro vyhledávání přes mobilní telefony. Má k tomu svůj dobrý důvod. Počet jeho uživatelů s mobilními zařízeními roste. Dokonce už existuje deset zemí, odkud vyhledává více lidí z mobilních zařízení než desktopů. A to včetně finančně nejzajímavější USA a Japonska.

Google na to samozřejmě reaguje. Připravil nové reklamní formáty pro AdWords, které vychází z vyhodnocení rozsáhlých statistik. Všechny určené pro mobilní zařízení.

Automotive ads

Průměrný kupec auta údajně stráví 15 hodin procházením webu, aby zjistil co nejvíce informací, porovnával a vzdělával se. Když hledá informace o automobilech, tak očekává fotky a vizualizace. Podle statistik polovina hledání aut na Google obsahuje obrázky. Právě proto Google připravil nový formát reklam – automotive ads. Ta se skládá z více obrázků, které jsou seřazené vedle sebe a uživatel mezi nimi může scrolovat. Kliknutí na obrázek pak otevře technické informace. Pod reklamou se pak nachází seznam prodejců.

adwords-Automotive-ads

Hotel ads

Každý den na Google hledají miliony lidí informace o hotelech. Zajímají je fotky ve vysokém rozlišení, uživatelské recenze, poplatky, oficiální popisky, informace z Googel street view a samozřejmě jejich umístění. Nové Hotel ads přináší možnost propagovat své ubytování po celém světě. Hotel ads ukazují aktuální ceny z různých zdrojů a možnost si ubytování zarezervovat, přes partnerskou stránku.

AdWords-Hotel-ads

Mortgages (hypotéky)

Nová reklama pro hypotéky bude spíše jejich srovnávačem. Zájemce o hypotéku uvidí seznam poskytovatelů a jejich aktuální nabídku. Uživatel si bude moct podle různých kritérii si jednotlivé nabídky porovnat. Prozatím bude tento nový reklamní formát přístupný pouze pro USA.

Zdroj:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Na Google vyhledává v USA více lidí na chytrých telefonech a tabletech než na desktopu”

  1. Jo, já to řikal už dřív. Mobilní vyhledávání je a zároveň bude ta největší sekera pro Seznam. To prostě nezvrátěj žádnejma aplikacema, prohlížečema, či jám vim čim dál. Tohle myslim v následujích 5 letech Seznamu skoro všechno sebere, ale co bude pak?

  2. toto nikdy nepochopim… ako moze pre pristup na internet niekto preferovat tak nepohodlne zariadenie ako je telefon?

    1. Protoze ne kazdy sedi doma celej den u pc, ale jsou i lide, kteri travi cas venku, ale zaroven chteji byt online :) Neni lepsi surfovani na mobilu nez kdyz jsem s detmi na hristi :D

    2. Třeba právě hotel ads – když cestuje do města, nemá ještě ubytování a hledá “za jízdy” ;)

  3. páči sa mi že google vôbec nezaspal a nie je spokojný s tým o má, ale stále rozvýja technológie a rôzne vylepšenia ďalej

  4. predpokladam ze to jsou vyhledavani navic k tomu z desktopu imho mobilni zarizeni to je i notebook?

    1. Notebook se řadí mezi desktop. Velmi malé tablety mohou patřit mezi mobily, počítá se to dle uhlopříčky.

  5. USA, Japonsko, Jižní Korea..to bych ještě jakš takš chápal, ale že těch zemí je už 10!? To jde rychleji, než bych kdy tipoval..

Comments are closed.