Když 300 registrátorů nestačí na chytání smazaných domén

Že se stále dají odchytit zajímavé kousky a v tomto byznysu jsou zajímavé peníze, dokazuje i narůstající zájem o služby společnosti DropCatch. Ta má na to dokonce 300 akreditovaných registrátorů. Jenomže to v dnešní konkurenci už zřejmě nestačí. DropCatch svůj arzenál akreditovaných registrátorů totiž rozšířil na rovných 752. Všechny můžete najít na oficiálním seznamu ICANN.

dropcatch
Díky vyhledávání jsem narychlo napočítal 702 registrátorů. Na domainnamewire.com jich však dohledali celkem 752.

DropCatch chytá domény za 59 USD, ovšem když se jim to povede, tak jdou do aukce. Díky tomu se běžně cena vyšplhá do stovek USD. Zřejmě se jim to ale vyplatí, když si mohou dovolit 752 akreditovaných registrátorů.

Vzpomínky na chytání domén

Před hodně lety (dříve než jsem založil 404M) jsem zkoušel chytat .cz domény přes API General Registry. Byla to celkem sranda. Prostě jste po druhé hodině, kdy uvolňoval CZ NIC expirované domény, pustili skript, který bombardoval General Registry požadavky ať zaregistruje určitou doménu. Doba provádění takovýchto požadavků se v ten okamžik děsně zpomalila a s napětím jste čekali, co jste chytili :) Takto jsem získal například doménu smskuj.cz.

Samozřejmě na kluky, co měli přístup přímo k nástrojům akreditovaného registrátora to nestačilo. Většina hezkých kousků tak skončila jinde. Ale byla to sranda a ten adrenalin stál za to :)

Závěr

Co mě celkem udivuje je, že si DropCatch pořídí 752 akreditovaných registrátorů na chytání domén a u nás máme v podstatě jen jednoho – Subreg. Právně vzato je i Forpsi (INTERNET CZ) akreditovaným registrátorem, respektive Aruba S.p.A, která jej vlastní, ale ti registrují přes Tucows.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Když 300 registrátorů nestačí na chytání smazaných domén”

  1. Naklady jsou pro vsechny stejne – at jsou z USA nebo z CR. Tudiz dropcatching se opravdu vyplati, kdyz zaplati provoz 700 registratoru :)

    (Pravne je akreditovana prave jen Aruba, a patri pod Italskou jurisdikci. I kdyz je majitelem Forpsi, to nema zadna prava uzivat znacky “ICANN Acredited”, je jen pouze dcerinou spolecnosti. A prave v tom “pravne” je velky rozdil, protoze my pod Ceskou jurisdikci zachranili uz par domen v UDRP)

Comments are closed.