Taktika Google na ovládnutí Asie se super levnými telefony

Trh s mobilním zařízeními moc nesleduju, ale tohle mě zaujalo. Minulý rok Google představil v Indii smartphone Android One. Důraz byl kladen hlavně na cenu, která se mu podařila stlačit na 100 USD (cca 2.460 CZK). Přitom se snažil udržet i určitou kvalitu, kterou zaštítil svým jménem. Jistě Indie je super trh, který se teprve rozvíjí a pokud tam protlačí své služby a operační systém Android bude to super výhra, kterou konkurence jen tak nedožene.

Před pár dny oznámil, že by rád cenu nového chytrého telefonu srazil ještě níž. Ideální by byla 50 USD. Pro kompletní ovládnutí trhu v Indii by přitom bylo potřeba cenu dostat na 2K až 3K RS (rupie), což je v přepočtu 31 – 47 USD (cca 762 – 1156 CZK). Samozřejmě důležité bude i připojení k internetu, tedy cena za přenesená data anebo dostupnost internetu. Na to však už Google pracuje.

Zajímalo by mě jak moc by trhem zamávaly takto levné telefony třeba u nás. Chytrý telefon s Android pod 1K CZK? Android one měl parametry čtyř jádrový procesor na 1,3 GHz, 1 GB RAM, 5 MPx foťák. Možná se to zdá být slabé, ale jakmile máte připojení k internetu spousta věcí se dá zařídit v cloudu. Problém je samozřejmě dostupnost internetu. Pokud by k němu byl velmi levný internet, tak by začalo mobilní zařízení používat daleko více lidí.

A kdo by na tom vydělal? Tak kromě AdWords a Sklik určitě sociální sítě. Moc si neumím představit, že by se lidi naučili více kupovat na internetu v eshopech. I když časem by si je určitě velké eshopy naučili :)

No uvidíme, v každém případě jsem zvědaví, kdo jako první začne “pašovat” super levné telefony z Asie do ČR. Myslím si, že poptávka by tu byla :)

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Taktika Google na ovládnutí Asie se super levnými telefony”

  1. Google to má pekne premyslené .. veď jedna miliarda ľudí/ potencionálnych zákaznikov už niečo predstavuje + ďalšie okolité štáty a stovky tisíc super lacných mobiloch dovezených do EU a USA … internetové pomery sa vďaka tomu môžu veľmi rýchlo zmeniť.

  2. dají se koupit telefony i na ebay, že tam nestrčíš žádnou SIM kartu… to je pak překvapení :-D

  3. “A kdo by na tom vydělal? Tak kromě AdWords a Sklik určitě sociální sítě.” — Sklik je v Indii? :-D

    1. Viz. odstavec výše:

      Zajímalo by mě jak moc by trhem zamávaly takto levné telefony třeba u nás.

  4. U nás by s tím nezamávaly vůbec. Jestli stoji použitelný telefon 1k nebo 3k (např. Xiaomi) je celkem jedno, protoze telefon kupuji na řadu let a při životnosti třeba 3 roky se jedná o měsíční zatížení 83 Kč. Oproti tomu smysluplný paušál zahrnující dostatek minut volání a rozumný internet stojí v CR několikanásobně více.

Comments are closed.