Dvouznaková doména SX.com prodána na NameJet

Tento prodej mi úplně unikl a přitom rozhodně stál za to. Dvouznaková doména SX.com vyla v aukci na NameJet vydražena za 555.050 USD. Aukce začínala na 20K USD, ale měla stanovenou reserve. Kupec není známí. Co se dělo následovně ale rozhodně stálo za to :)

Podle domain.tips probíhala zhruba v tom samém čase aukce i prostřednictvím čínské brokerské společnosti. Ta skončila na 1,13 milionech USD, takže si kupec rovnou přišel 574K USD, když doménu obratem prodal prakticky během následujících 24 hodin. Hold to vypadá, že mezi západním světem a východem bude stále velká propast, kterou někteří umí využít. Nějaké další informace k tomuto přeprodeji roku najdete i na diskuzním fóru namepros.

Spekuluje se také, že doménu mohla vyhrát přímo brokerská firma, která jí dala do aukce pro své klienty. Prostě že průběžně sledovali, kolik za ní dají jejich klienti a podle toho přihazovali NameJet aukci. Ale jak jsem psal to jsou spíše spekulace různě po diskuzích.

Momentálně je na stránce reklama na prodej domény za 4.540.909 USD anebo pronájem za 75.682 na měsíc.

Cena dvouznakových domén víceméně pořád roste, protože jsou jsou omezené. Další už nebudou. Navíc tu je pořádná poptávka nejen po krátkých doménách v Asii, zvláště v Číně. Letí třeba i číselné domény.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Dvouznaková doména SX.com prodána na NameJet”

Comments are closed.