Facebook se vykašlal na svůj oficiální WordPress plugin

Oficiální plugin Facebook pro WordPress dodnes používá 200 tisíc instalací. Ovšem datum jeho poslední aktualizace je 11. března 2014. Tedy více jak rok bez jakéhokoliv update. Podle diskuzí a hodnocení je údajně plný chyb, kvůli neustálým změnám ve Facebook API. Jakékoliv otázky vznesené na diskuzi jsou od autorů nezodpovězené téměř rok. Čemuž odpovídá i hodnocení 2.2 hvězdiček z 5. Laxní přístup Facebook ke svému dílu pobouřil i diskutující.

Facebook se od pluginu víceméně distancoval a nechal jej na bedrech komunity.

The plugin is no longer officially supported by Facebook but is maintained by the developer community.

WordPress údajně používá kolem 24 % z deseti milionů nejnavštěvovanějších stránek na internetu. Což je více, než všechna jeho konkurence z redakčních systémů dohromady. Každý může mít své vlastní webové stránky aniž by musel vědět co je to FPT anebo mít alespoň základy HTML. I hostingové společnosti si to uvědomují a vychází zákazníkům vstříc. Zavádí přímo do svých administrací instalaci na jedno kliknutí.

Sílu WordPress přitom velké značky chápu. Vlastní plugin má Twitter anebo Google (Google AdSense, Google App Engine for WordPress). A funguje to. Díky pluginu Twitter jsem nakonec zprovoznil Twitter cards, které mi zvedli podíl návštěvnosti z této sociální sítě o pěkných pár procent. Rozhodně doporučuji používat.

Jednání Facebook mu rozhodně nedělá dobré jméno. Už jen chybí, aby se v pluginu našla nějaká bezpečnostní díra a o reklamu bude mít postaráno.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Facebook se vykašlal na svůj oficiální WordPress plugin”

  1. Facebook ide pomaličky dolu vodou, už tam je aj cítiť celkom pokles uživateľov, ktorí prechádzajú na instagram twitter a ďalšie socialne siete … a myslím si, že v tom plugine nejaká bezpečnostná diera aj je len sa o nej ešte nevie

Comments are closed.