Oficiální Twitter plugin pro WordPress

Společnost Twitter vydala svůj oficiální plugin pro WordPress s názvem Twitter. Ačkoliv existuje velké množství pluginů s různými tlačítky pro sociální sítě určitě stojí za to si ten oficiální minimálně projít.

Twitter Cards

Jedna z největších výhod nového pluginu je přidání všech potřebných informací, aby při sdílení příspěvku “aktivoval” Twitter Card. Jedná se o pár řádku meta dat, které definují druh obsahu. Po nasdílení je k tweetu přidána karta s obsahem. V současné době existuje celkem sedm karet.

  • Summary card – Používá se u článků. Obsahu informace titulek, popis, náhledový obrázek (thumbnail) a přiřazený Twitter účet. Největší výhodou této karty je, že se postará o všechny informace k článku. Váš tweet tak může obsahovat 140 znaků, mínus (ne)zkrácena URL.
  • Summary card s velkým obrázkem – stejná jako Summary card jen obrázek je přes celou kartu, který musí mít minimálně 240x96px.
  • Photo card – karta s velkým obrázkem nad tweetem.
  • Gallery card – karta až se čtyřmi obrázky pod tweetem.
  • App card – vypadá jako summary card jen s tlačítkem pro stažení aplikace. To uvidíte jen pokud používáte mobilní zařízení.
  • Player card – karta, která umožňuje přehrát video a audio.
  • Product card – určená pro produkty. Vypadá podobně jako summary card jen obrázek je nalevo (minimální velikost 160x160px). Dále máte možnost nastavit dvě kategorie produktu.

Design vkládaných tweetů

Když vložíte adresu tweetu do příspěvku v HTML editoru automaticky se konvertuje na vložený tweet. V tomto je WordPress opravdu perfektní. Jenomže by to občas chtělo mít možnost měnit vzhled tweetů, aby lépe zapadl. S tímto nám nový plugin pomůže.

Propojení s Twitter Analytics

Twitter má vlastní sledování statistik vašich tweetů, který se nazývá Twitter Analytics. Pomocí nového pluginu je možné spárovat web a tyto statistiky. Pomohou vám zjistit, co na vaše návštěvníky nejlépe platí. Dále je tato služba nezbytná pro reklamu na Twitter. Bohužel pro Česko prozatím nebyla spuštěna.

Nástroje pro remarketing

Nový plugin by měl obsahovat sledování pro budoucí remarketing. To jsou takové ty reklamy, které vás sledují po internetu. Jakmile se podíváte na nějakou stránku, třeba eshop, tak vás potom pronásledují, dokud neuděláte nějakou akci, například si něco koupíte. Jsou charakteristické pro Google AdSense a Sklik.

Jak přesně fungují pro Twitter jsem ale nezjišťoval.

Další funkce

Mezi další funkce patří klasické tlačítko pro tweetnutí a follow. To zřejmě už všichni používáme z jiného pluginu, který zvládá i ostatní sociální sítě jako Facebook a Google plus.

Upozornění

Pro plné fungování pluginu Twitter je nutné používat PHP ve verzi 5.4 a vyšší. Stále velké množství WordPress instalací jede na verzi PHP 5.3, ačkoliv je zastaralá, tak pozor na to.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup