Prodané .cz domény 9. – 15. února

Minulý týden se nám sešly, hned dvě zajímavé aukce, jejichž výsledek prozatím není potvrzen. Proto jsem je do dnešního opožděného přehledu zatím nezařadil. První z nich je aukce 10.cz za Subreg. Výsledná cena 750K CZK je rozhodně úžasná. Zatím však doména nebyla převedena na nového majitele. Druhou je překlepová webdesing.cz vydražená za 40K CZK na dAukce. Není to první ani poslední překlepovka, která se prodala za tak velkou částku. Většinou se pak aukce opakuje znovu.

Nejdražší doménou tohoto týdne je azletenky.cz za 3.011 CZK. Doména je to zajímavá hlavně kvůli své historii, byl na ní blog se seznamem akcí na letenky od různých společností. Navíc s historií až do roku 2010. Ranky 2/2, DmR 29 ovšem Alexa žádná. Samotná doména je celkem slušně zapamatovatelná.

Druhé místo patří s cenou 3.001 CZK doméně nejlevnejsihotely.cz. Dříve na ní byl affil web s formulářem na vyhledávání hotelů. Ranky 3/1, DmR jen 9 a bez Alexa. Na doméně s jednotným číslem je také affil web. Těžko hodnotit, mě osobně nepřijde doména špatná i přes její délku. Pokud bych si na ní měl představit nějaký užitečný web, tak leda recenze hotelů pod nějakou cenovou hladinu. I když je otázka jestli by chtěli být hotely spojované se slovem “levný”. To je spíše výsada jiných ubytovacích zařízení, které nebojují o hvězdičky. No nevím, co si myslíte?

Na třetím místě skončila doména dzeno.cz za 1,3K CZK. Na doméně byla od roku 1999 do 2012 prezentace jedné neziskové organizace.  Pak byla zaparkována. Ranky 0/1, DmR 33 nemusí nic moc říkat. Jakmile je stránka parkovaná občas se blokuje anebo manipuluje s crawlery. Obecně jsou domény po neziskovkách zajímavé, protože na ně často vedou velmi kvalitní odkazy z různých médií a hlavně oficiálních webů státní správy. Takovéto weby mívají obecně velmi silnou autoritu. U této konkrétní domény nevím. Jasně dát do 2K CZK za doménu se spoustou kvalitních odkazů není problém. Pak je samotná doména vlastně ukradená.

Statistiky

Pokud nepočítáme ty dva velké nepotvrzené prodeje, tak se na dAukce prodalo 31 domén za 15.397 CZK a na Subregu 25 domén za 14.201 CZK.

Počet Cena
dAukce 31 15 397 Kč 496,68 Kč
Subreg 25 14 201 Kč 568,04 Kč
Ostatní prodeje 0 0 Kč 0 Kč
Suma 56 29 598 Kč 528,54 Kč

Za více jak 1K CZK se prodaly následujíc kousky

1. azletenky.cz 3011 Subreg
2. nejlevnejsihotely.cz 3001 dAukce
3. dzeno.cz 1300 dAukce
4. dareknavanoce.cz 1235 dAukce

Závěr

Dnešní report je opožděný z důvodu chřipky, která mě poprvé za cca 6 let donutila jít k doktorovi a vyřadila z pracovní činnosti na neuvěřitelné dva dny. Včera jsem byl online díky notebooku v součtu snad 30 minut, což je neuvěřitelné.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Prodané .cz domény 9. – 15. února”

  1. Jak mám chápat tu poslední větu, Drago? Proč se aukce opakuje znovu???

    “Druhou je překlepová webdesing.cz vydražená za 40K CZK na dAukce. Není to první ani poslední překlepovka, která se prodala za tak velkou částku. Většinou se pak aukce opakuje znovu.”

    1. Protože si kupec neuvědomil, že se jedná o překlepovku. Prostě to nezaplatí.

      1. Ano, taky jsem jednou takhle vydražil doménu a následně jsem zjistil, že se jedná o překlepovku. Byl jsem z toho rozladěnej takhle vyhodit peníze, ale pak jsem se normálně dohodl a nemusel jsem jí zaplatit.

      2. To je ale proti pravidlům aukce. Ten, kdo jí vydražil, by jí měl normálně zaplatit, ať už je to jakkoliv.

      3. Tady nejde o to, že je to jen překlepovka, ale lidi to běžně používají. Stačí se kouknout na google, jak strašně často.

  2. Ta dvouznaková 10.cz za 750 Kč je fakt bomba. Skvělá cena, ale otázkou je, co na takové doméně budovat :/ jsem zvědav, jestli nějaký projekt vznikne, či nikoliv

    1. Ta dvouznaková se neprodala za 750 Kč, ale za 750 000 Kč. Nicméně jak bylo psáno, nejspíš se jednalo o překlep a příhoz byl z tohoto důvodu zrušen.

      Nekoukal jsem se po webu ještě, ale neví někdo, zda se tato částka opravdu zaplatila? Protože PR nemá žádný :( :D

Comments are closed.