Domainer skončil ve vězení za neplacení daní

Domainer Michael Jeffrey Purse si od dneska vyslechl od Australského soudu rozsudek 15 měsíců ve vězení a navíc musí zaplatit  přes 130 tisíc USD jako náhradu za neplacení daní. Peníze jsou samozřejmostí, to jistě uznáte sami. I u nás v ČR, když státu neodvedete co jeho jest, tak se primárně snaží dostat je z vás. Ovšem 15 měsíců na tvrdo už je o něčem jiném.

Soud trest odůvodnil opakovanou trestnou činností. Údajně odsouzený o všem věděl a neřešil to. Nejednalo se tedy o opomenutí či chybu. Navíc přihlédl i k faktu, že jeho čin nebyl veden z důvodu potřeby ale chamtivosti (“greed not need”).

Více detailů najdete v článku Michael Jeffrey Purse jailed for defrauding ATO to buy online domain names

Podle článku měl prostě skript, který jej upozorňoval na zajímavé expirující domény, ty kupoval (chytal) a prodával. Celkem klasický příběh okořeněný o pořádný balík peněz. Možná by se o tom dal natočit i zajímavý film. I když v ČR máme svého Czech Made Mana, což je film, který každý domainer prostě musí vidět.

Takže ať už prodáváte domény, vyděláváte prodejem odkazů anebo vám občas pošle pár tisíc Google, nezapomínejte, že stát z toho chce taky něco mít anebo alespoň vědět kolik peněz vám toto počínání přineslo na účet. Pokud pominu sociální a zdravotní, tak dostat se na minimální daň není zas tak jednoduché. Tedy než zruší paušály, pak už to bude o něčem jiném.

Více informací se dozvíte na jakpodnikat.cz ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Domainer skončil ve vězení za neplacení daní”

  1. Nevím, kolik jsou daně v Austrálii, ale jestli jsou podobné jako u nás, tak jsou australské domény super biz. 130K dolarů daně za jeden rok je na odchytu a přeprodeji domén celkem mazec.

  2. to preteq: Řekl bych, že odchytával všechny domény a né jen australské, protože jen na daních 130k není zrovna málo :D

  3. Za hospodářské delikty bývají větší sazby než za vraždu, v tomhle kontextu se mu těch 15 měsíců třeba nejeví zas tak hrozně.

  4. Vidim to tak ze jegnul prodal za mnohonasobne vetsi cenu a z toho prijmu to dph neodvedl, v tom je cely problem, jinak operoval samozrejmne po celem uzemi sveta, takze 130k neni zase tak moc.

  5. No je to 130k ale je to v dolarech… Což na odchytávání mi přijde dost. Něco jsem si už v minulosti přečetl o odchytávání a prej je to většinou loterie tu doménu dostat. Tak měl asi lepší skript než ostatní :D

  6. Je to 130k USD a neni to jen dluh na danich, ale i penale, atd.

  7. Riadne vysoká čiastka, ktovie ako bude teraz tie domeny predlžovať keď musí viac než rok sedieť vo väzení. Ešte že v čr a na sk sú úrady trošku zaostálé v domenovm biznise a internetovom podnikaní.

  8. 130K je dost, neznas autralske dane, to je jenom dan

Comments are closed.