Ochrana vlastního zdrojů linkbuildingu

mel-bych-si-vytvorit-vlastni-sit-bloguŘíká se, že největší síla velkých SEO agentur je právě v jejich soukromých sítích blogů a magazínů. Ty větší jich mají stovky a největší přesáhnou i tisícovku. Může to být pravda? Nevím třeba by stálo za to se jich zeptat :)

Nedávno jsem četl diskuzi, kde se celkem detailně rozebírala ochrana těchto sítí. S Google to zas takový problém není, protože dobře udělané blogy jsou v podstatě jen autoritativní weby, které za sebou mají roky historie. Vyhledávače je většinou nechávají napokoji, pokud na nich přibývá rozumné množství kvalitního obsahu. Naopak nebezpečím je konkurence. Překvapilo mě kolik snahy vynakládají do ochrany jednotlivých částí PBN.

Například služby jako ahrefs.com anebo opensiteexplorer.org se vždy blokují. Zdali je blokují na úrovni robots.txt (AhrefsBot a rogerbot), server anebo mu nenápadně předhodit nějakou chybovou stránku to bylo právě předmětem rozsáhlé diskuze. Jejich zákazníci potřebují lepší pozice, ale odkud je mají už není nutné vědět. Čím méně lidí to dokáže zjistit tím lépe.

Samozřejmě jedná se o zahraniční sítě. Jak je to u nás těžko říct. Na první pohled to v Česku vypadá že umíme dělat jen takzvané PageRank články, patičky a prodávat zpětné odkaz. Nic složitějšího anebo rozsáhlejšího. Popravdě vás mohu ujistit, že jsou u nás i lidé či spíše organizované skupiny, které dělají větší a rozsáhlejší projekty. Ale skutečné blog networky o desítkách tématických, pravidelně aktualizujících se blozích či magazínech jsem neslyšel. Možná právě proto, že si je umí pod rouškou virtuálního šera provozovatelé chránit :)

A co vy? Chráníte si své zdroje linkbuildingu?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Ochrana vlastního zdrojů linkbuildingu”

  1. Slyšel jsem jeden čas o Linhartově síti blogů na různých IP, ale otázkou je kvalita. Aby to byl autoritativní web, bude to dost práce. A když vezmu, že musí mít pravidelně nový, kvalitní obsah, likbuilding a nějaký traffic, nebude to nejsnazší

  2. Nejsnazsi to urcite nebude, ale po case to sve ovoce zcela jiste prinese.

  3. Udržovat síť blogů aktuální, aby obsahovala kvalitní obsah jen kvůli linkbuildingu je podle mě hodně náročné a pracné (ikdyž nepochybuji o následných výhodách). Myslím, že mít pár dobrých kontaktů, na které se člověk může s linkbuildingem obrátit je pěkná linkbuildingová síť sama o sobě.

  4. Ako si viem ochranit zdroj svojich odkazov ked prihadzajuce odkazky na moj web sú verejnou informáciou?

Comments are closed.