Prodané .cz domény 30. prosince – 5. ledna

cz_ccTLD_logoTak máme za sebou další rok plný zajímavých prodejů a nákupů. Než se ale pustím do článku, kde budou největší prodeje za rok 2013, je nutné uzavřít tento týden.

Tentokrát jsou nejdražší domény rovnou dvě. Obě prodané na dAukce, každá za 3,1K CZK. Jedná se o opravdu dlouhé domény (23 znaků) – centralniregistrexekuci.cz a centralniregistrvozidel.cz. No uvidíme co na nich nový majitel vytvoří.

Třetí místo má Subreg s prodejem domény career.cz za 2K CZK. Career je anglicky kariéra. Celkem zajímavý kousek. Využití už složitější. Ale co víme, třeba se v budoucnosti stane Český Republika centrem vývoje v nějakém průmyslovém odvětví a odborníci z celého světa budou zadávat do adresního řádku právě career.cz :)

Statistiky

Na dAukce se celkem prodalo 23 domén za 16.464 CZK. U Subregu to mám trochu pomotané s minulým a příštím týdnem, ale mělo by to být zhruba 18 domén za 10.438 CZK. Tedy slabší rozjezd do nového roku.

Tabulka nejdražších domén tohoto týdne

1. centralniregistrexekuci.cz 3100 dAukce
1. centralniregistrvozidel.cz 3100 dAukce
3. career.cz 2000 sub logo
4. kobercebrno.cz 1714 dAukce
5. online-casina.cz 1100 dAukce
5. kourenipovoleno.cz 1100 dAukce
7. cigaro.cz 1000 sub logo
7. passbook.cz 1000 sub logo

Zajímavá je kobercebrno.cz.

Doménová předpověď

Vzhledem k tomu, že se Twitteru na burze daří, tak snad @DoménovýRobot bude fungovat dobře i tento rok. I když možná by stálo za to jej napojit i na Google plus. Víc prostoru by umožňovalo sdělovat i více informací o doménách, které hlásí jako volné. Například za kolik se naposledy prodaly.

Ale zpět k tomu, co se bude následující týden uvolňovat.

  • 06.1.2013 – ridic.cz
  • 07.1.2013 – exclusivehotels.cz ($)
  • 08.1.2013 – n/a
  • 09.1.2013 – n/a
  • 10.1.2013 – trojkolky.cz
  • 11.1.2013 – zaloby.cz ($), detskydomov.cz ($), vlastnosti.cz ($), vlastnost.cz ($)
  • 12.1.2013 – bojler.cz
  • $ – doména má záznam o prodeji za 1K CZK.

Závěr

Tento týden byl první pátek v měsíci, ale nějak jsem zapomněl na akci Vaše .cz domény na prodej, takže jí udělám příští pátek. Musím si najít nový kalendářový plugin.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Prodané .cz domény 30. prosince – 5. ledna”

  1. Docela me prekvapuje, ze domeny, ktere pri bezne nabidce (napr. na webdeal) se pred expiraci nedaji prodat ani za par stovek, se po epiraci prodaji za tisice.

  2. TonyK: Jednoduše, na webdeal chodí minimum lidí, kdežto expirované domény se dají relativně snadno sledovat přes různé nástroje. Já si například denně posílám email s expir. doménami.

  3. TonyK: jj, takhle sel mj. taky rijad.cz, na WT nic, po exp za 6k…

  4. taky mam stejnou zkusenost myslim ze s prazirna.cz na WT ani za vyvolavacich 2000,- a pak po expiraci snad za 6k nebo kolik. Ocividne proste mala propagace tech prodejnich for

  5. Já už se tomu vůbec nedivím, že se doména na WT nebo na WD neprodá a po expiraci její cena vyskočí v aukci na několik tisíc. Lidi jsou ovce co sledují jen jeden zdroj informací. To máte jako se zbožím, chcete li koupit předražené věci, jděte na Aukro, nebo na Heureku. Je to pár dní kdy jsem kupoval hru, zadám dotaz do vyhledávače a vidím, první Heureka nejnižší cena 400,- pod ní Aukro, cena kup teď 450,- (prodáno 12 kusů!!!) vlezu do prvního gameshopu který není na Heurece a vidím stejná hra 250,- WTF?

    Oni to ovečky prostě koupí, tak proč cenu nenatáhnout. Jinak jsem našel další 4 obchody s cenou hry 250,- S doménama je to úplně stejný.

  6. Ono se stačí podívat na titulky aukcí na webtrhu. Schválně je sleduji každý den emailem přes RSS. Občas ale v titulku najít o jakou doménu jde je nadlidský úkon. “Super doména vítěze superstar”, “Super doména eshop”. To nemá cenu ani rozklikávat.

Comments are closed.