Zábava s kryptoměnami

BitcoinBitCoiny asi představovat nemusím. Prostě jsou to virtuální peníze, které jsou omezené a brutálně se u nich projevuje deflace, jak roste poptávka. Zároveň jsou velice volatilní, takže jakákoliv zpráva o jejich omezení či regulaci vede k pořádným výkyvům kurzu. Kdo se nebojí a využije toho může vydělat slušné peníze. Já jsem konzervativní a proto stále chudej :)

Před pár dny se BitCoin (BTC) prodával za více jak 1K USD. Pak v Číně vyšlo nařízení nepřijat tuto měnu bankami a cena spadla pod 500 USD. Teď pomalu zase leze nahoru.

Zdrojové kódy k BTC jsou open source, takže není divu, že není jedinou virtuální krypto měnou. Existuje jich určitě přes stovku a některé přináší různá vylepšení. Většinou se ale jedná o kopie těch více či méně úspěšnějších.

Samozřejmě existuje několik online směnáren, kde je lze měnit za BTC. V podstatě tak prostřednictvím BTC lze s nimi obchodovat. Nakoupíte jednu za BTC, počkáte až povyroste, rychle prodáte za BTC a nakoupíte jinou. Je to celkem sranda. Volatilita je neuvěřitelná a stačí sledovat jak se komunita kolem kryptoměn chová, když k tomu přidáte různá časová pásma, kde to zrovna žije, není problém za den dosáhnout zisku v řádech desítek procent.

Nevýhodou u nových měn jsou mineři, kteří se masivně zbavují toho co natěžili v brzkých začátcích. Než to trh pobere, tak to chvilku trvá a musíte prostě čekat anebo se ztrátou prodat. Chce to diverzifikovat jak na skutečné burze :)

Mě se během několika dnů podařilo z 0,05 BTC udělat cca 0,1 BTC. Bohužel jsem na pravidlo diverzifikace trochu pozapomněl a teď mám velkou část v StableCoinech a musím čekat.

Pokud nějaké BTC máte a máte chuť si zahrát na makléře tak zkuste Cryptsy. Momentálně je spousta zajímavých mincí dole. Například QRK, MEC anebo SBC. Na každé z nich se dá v hodnou denní dobu udělat 10 – 20%. Stačí nastudovat grafy.

V každém případě je to pro pobavení než nějaké vydělávání.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Zábava s kryptoměnami”

  1. ak by niekto s tým chcel reálne zarobiť a živiť sa takýmto obchodovaním tak to je celkom hazard, ale osobne poznám jedneho chalana, ktorý na BTC zopár stoviek dolarov zarobil

  2. Dlouhodobá investice do virtuálních měn je aktuálně velmi riziková, neboť sílí snahy ji regulovat. Bitcoin táhnou vzhůru zejména investoři z Asie a Čína dle mého nebude dlouho “nekontrolovatelnou” měnu tolerovat.
    Pokud se ale nějakým způsobem omezí obchody pouze s Bitcoiny (a ne s cryptoměnami globálně), tak může krátkodobě, ale zato výrazně vyletět vzhůru alternativní cryptoměna. Logicky by to mohla být druhá nejoblíbenější, možná tedy Litecoin.

  3. Lol tady ty slovenské odkazokomentáře, to je vždycky názor :)

  4. Čo máš, Radku, voči slovenským komentárom? Nevrav mi, že dvadsať rokov po násilnom rozdelení spoločného štátu a zrušení slovenských programov v českých televíziách už slovenčine nerozumieš ;) My na Slovensku s českým jazykom a českými programami v TV i internetovými stránkami problém nemáme :)

  5. V dnešní době se doporučuje investovat již do nástupců Bitcoinu. V těchto dnech přichází revoluční druhá generace kryptoměn, kterou vede tzv. “Nxt”.

    Nxt má velmi rychlé transakce, extra levné poplatky z prodejů. Unikátní je v tom, že poplatky z transakcí se vrací do oběhu – uživatelé je “těží”.

    Oproti Bitcoinu a dalším je skvělé, že na těžení Nxt není třeba grafických karet, postačí i postarší počítač.

    Nxt má spoustu dalších funkcí – je silně decentralizovaný, tedy velmi odolný různým hackerským útokům, DDOSům a samozřejmě i regulacím státy.

    Více info je na webu: https://nextcoin.org, kde je i české fórum.

    Anebo zhlédněnte české video:
    http://wideo.co/view/1302961387016091210-co-je-nxt

  6. Výhodné bylo investovat někdy před 2 měsíci a prodávat před 2 týdny. Dalo se na tom udělat hodně peněz. Teď si myslím, že z toho už nic nebude.

  7. Pořád bude výhodné Bitcoin levně koupit a dráž prodat;)))
    Jestli si chcete vyzkoušet obchodovnání s Bitcoiny na burze, dovolujeme si Vás pozvat na novou českou Burzu Euro CZK. Převody z CZ i SK bankovních účtů můžete posílat v Kč nebo v Eur, výběry realizujeme vždy v den zadání a samozřejmostí je i podpora v češtině.

Comments are closed.