Prodané .cz domény 17. – 23. června

cz_ccTLD_logoPo několika horších týdnech přišlo opět oživení v podobě 79 prodaných domén za celkovou cenu 53.606 CZK. Nejdražší doménou tohoto týdne je jednoznačně ceskycesnek.cz, která se prodala na dAukce po 37 příhozech za 13.345 CZK. Český česnek by se v podstatě dal považovat za brand kvality.

Na druhém místě tento týden skončila doména konvektory.cz za 3.250 CZK. Nějakou hledanost to má, cenu za klik kolem 0,3 USD. O praktickém využití toho ale moc nevím.

Třetí místo opět dAukce a doména s historii bydleni-az.cz. Cena se po 21 příhozech dostala na 3K CZK. Co si budeme povídat, bydlení letí. Stačí vytáhnout ranky, naházet pár článků, zaregistrovat se do Pay Per Post systému a už to jede.

Subreg za tento týden až na osmém místě s doménou penizezanakup.cz, která se zde vydražila za 2K CZK.

Nejdražší domény tohoto týdne

Celkově deset domén bylo vydraženo alespoň za 1K CZK, což po dlouhé době vypadá opět hezky.

1. ceskycesnek.cz 13345 dAukce
2. konvektory.cz 3250 dAukce
3. bydleni-az.cz 3000 dAukce
4. d4.cz 2822 dAukce
5. mpt.cz 2701 dAukce
6. ull.cz 2700 dAukce
7. nafare.cz 2200 dAukce
8. penizezanakup.cz 2000 Subreg
9. o8.cz 1900 Subreg
10. nareci.cz 1005 dAukce

Celkem mě překvapila nízká cena dvouznakových domén d4.cz a u8.cz.

Doménová předpověď

@DoménovýRobot byl tento týden vylepšen o kontrolu ranků. V databázi je momentálně přes 22K domén, které je nutné otestovat. Sice by se to dalo zvládnout za odpoledne, ale nějak na to netlačím.  Počítám, že všechny domény by měly být otestovány koncem příštího týdne a reporty už tak budou kompletní. Zvláště se těším na seznam volných domén s ranky.

Pro příští týden doporučuje doménový robot sledovat následující kousky.

  • 24.6.2013 – novostavba.cz
  • 25.6.2013 – n/a
  • 26.6.2013 – realitni-expert.cz ($), zemepis.cz
  • 27.6.2013 – n/a
  • 28.6.2013 – letenkykmori.cz
  • 29.6.2013 – live-poker.cz ($)
  • 30.6.2013 – n/a
  • $ – doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK

Příští týden tedy nic zajímavého v databázi není.

Závěr

Minule se tu diskutovalo, že se nic extra neuvolňuje. Popravdě ano uvolňuje, jen narostla konkurence odchytu domén. Takže spousta věcí jde mimo mé sledování.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Prodané .cz domény 17. – 23. června”

  1. A česnek propadnul, nebo šlo o plánovanou aukci? Když se totiž podívám na web, prodával se na onom webu česnek z Valašska. Musím říci, že mě cena překvapila, ale poznámka o “brandu” je zajímavá…pak jsme jen krok od “českého piva”. Konvektory jsou dle mne jednoznačným vítězem, jde o nový typ topení, který se montuje v novostavbách, i když je pravda, že kdo se o to až tak nezajímá, výraz normálně nepoužije a bude zkrátka hledat topení jako takové. MPT netuším, proč. U ULL vidím, že jde asi o ultralehká letadla… takže pro fajnšmekry. No a další týden…klasika PŠ. Jinak, kdo je tedy dalším odchytátorem? A jsou ještě nějaké doménové aukční portály á la daukce a subreg? S díky, DJ

    1. DJ: ceskycesnek.cz byla smazána. Co vím tak chytají regzone (zoner), tele3 a asi i onebit

  2. To DJ: ale ano, Drago ma pravdu, ze zrovna u cesneku jde na “cesky cesnek” vytvorit brand. A vlastnik za to muze dekovat neutesene situaci v supermarketech, kde touha po kvalitnim cesneku, na ktery se zak. ptaji, obrovska. A chteji pouze CESKY CESNEK (ne spanelsky nebo cisnky, co se dovazi a nema zadnou chut :) ). Takze za sebe maslim, ze se nakup skutecne podaril…

  3. Ten česnek mě zamrzel. Myslel jsem, že si aukce moc lidí nevšimne a podaří se mi to odchytit tak za cenu do 1000 Kč. Hodně jsem to ale podcenil. No snad mi na tom nevyroste moc silná konkurence :)

  4. Docela jsem zvědavý, co za projekt vznikne na doméně NaFare.cz. Tipuji to na stránky nějaké hospody, než církevně založený web. :c)

    (prosím Draga o neschválení předešlého příspěvku, chybně jsem vyplnil URL)

  5. s.NET: Tak proč ten nákup? …v tom případě např. přesměrovat na pestujucesnek.cz;-) No ne, nějaké souhrnné info o českých pěstitelích a prodejcích opravdového česneku z Česka?…

  6. Radek: A propos, nechtělo by to regnout i česky čistší – spisovnou verzi domény…tedy “pestujicesnek.cz”?

  7. DJ: Já jsem vlastně na začátku vůbec neměl v plánu na této doméně česnek prodávat, nějak se to “vykrystalizovalo”. Chtěl jsem jen blogovat o tomto způsobu “podnikání”, ale pak jsem začal dělat optimalizaci i na kw jako prodej česneku atd.
    Asi někdy kolem sklizně bych chtěl udělat nějakou prodejní minisite, ale možná to ani nebude potřeba, protože česnek prodám jiným prodejním kanálem – farmářskými bedýnkami :)

  8. Radek: Tak či onak, je to záslužná činnost. České výrobky to leckdy bohužel nemají lehké a pro Čechy je stále na prvním místě v drtivé většině cena…ale ony se ty preference časem vybalancují. Takže držím palce, kvalitní “Czech made” je třeba podporovat!

  9. Moc si nedokážu představit, co s tím česnekem bude kdo dělat. Po českém (ale i moravském :-)) česneku je sice poptávka, ale eshop s česnek asi nepřipadá v úvahu. Nebo se mýlím?

  10. Nevíte někdo více o prodeji mujobchod.cz Makru? V listopadu ji vydražil nějakej borec na daukci za 17.5k. Teď už patří Makru. (MujObchod je nová síť prodejen Makra.)

    Díky.

  11. Myslím že je to pěkná doména ceskycesnek.cz jen bych řekl že nemá takovou cenu za jakou se vydražila.
    Tato doména se mi také libila:
    realitni-expert.cz

  12. Vaclav jen bych řekl že pro tebe takovou cenu nemela a pro toho kdo ji koupil za 13 345 měla :) (nebo i mnohém vyšší) a i díky této doméně může vydělavat např.30let nebo po celou dobu kdy bude prodávat kvalitní český česnek ktery je velmi žádany a v poměru na kg je i docela drahy. Navíc je to rychloobratkové zboží ktere se bude používat vždy, tedy skvěly byznys pro někoho kdo kvalitní český česnek pěstuje a prodáva ho. Doména CeskyCesnek.cz je pro něj klíčová. Kdoví, třeba nynějsí majitel této domény by šel i mnohem výše jak už se to jistě několikrat mohlo na daukci stát. Sam jsem na daukci zakoupil už x domén za které jsem byl ochotný dat mnohem více než jsem ve skutečnosti dal ale nikdo jiny nedražil tak jsem ji/je získal za PRO MĚ velmi dobrou cenu. Tedy vždy je to o tom kolik je kdo ochoten za nějakou doménu dat(zda ma pro ní využiti, zda i díky ni může více vydělávat, lehce si spočíta dvě a dvě a ne o tom že si někdo myslí že ona doména nemá takovou cenu.

Comments are closed.