Vylepšení doménového rejstříku

neutral-concentratedDneska je trochu moc vedro na nějaké rozsáhlé psaní, tak mě napadlo, že by jsem konečně mohl doprogramovat k Doménovému rejstříku sledování SRANK a GPR. Jednak to určitě někdo využije, aby si ušetřil práci, a také při takovémto počtu webů se budou ze statistik dát vyčíst možná i zajímavé údaje. Dále jsem doplnil tyto hodnoty i do XML souboru, ze kterého čte @DoménovýRobot.

Momentálně už robot pomaloučku, polehoučku páruje weby s ranky. Počítám, že zítra by mělo už být všechno připravené.

Proč mě stále GPR a SRANK zajímají

Většina lidí tyto dvě metriky nedokáže vůbec snést a využívají každou příležitost to dát “hlasitě” najevo. Dále jsou tu lidé co je ignorují a nakonec menšina, která tyto metriky nějakým způsobem využívá pro své účely. Přiznám se, že co člověk to jiný přístup. BHS komunity u nás jsou spíše pidiskupinky, které si vystačí s uzavřenými diskuzemi na FB. Nějaké kopírování je spíše výjimkou. Je pravda, že se občas někdo rozhodne napsat svou zkušenost a pak následuje dlouhodobá zlatokopecká horečka postavená na věcech, co už třeba ani nefungují. Ale hlavně, že to je in :)

Ale zpět k tématu. Poslední doména, co jsem si vybral a registroval ze seznamu těch s ranky, momentálně hlásí 46 tisíc odkazů. Což je zbytečně hodně. Ona když většina těch odkazů směřuje na stránky, které jsou zrušené nadělá více nepořádku než se na první pohled může zdát. Pokud samozřejmě nemáte v úmyslu web obnovit. Když se vám je ale podaří zkrotit, nasměřovat všechno tam kam má. Povytvářet vhodné stránky. Nějak vyvážit odkazový profil pomocí dalšího linkbuildingu, tak výsledek může překvapit. No není to klasické mám nápad jdu do toho, ale spíše tady mám dobře umístěný pozemek, tak na něm udělám něco, co by tu mohlo dobře fungovat. To by jste museli zkusit, je to odlišný přístup k problematice.

Co nám to přinese

Takže, když už jsem tomu věnoval takovou energii, tak počítám, že výsledky nějak využiju. Kdo sleduje pravidelné nedělní prodeje, tomu neunikl třeba seznam v brzké době mazaných domén. Většina těch hezkých se sice neuvolní, ale občas něco hezkého projde. Podobným způsobem můžu udělat různé seznamy domén s ranky.

Pak jsou tu statistiky. Z těch se dá vždy vyčíst něco zajímavého :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Vylepšení doménového rejstříku”

  1. Všetko za čo sú ľudia ochotný zaplatiť má z obchodného hľadiska svoju cenu. A tak je to aj s rankami, pokiaľ sa dajú priamo, či nepriamo speňažiť, budú sa ľudia s nimi zaoberať. Okrem toho sú ranky aj dobrým orientačným ukazovateľom hodnoty webu pre webmastera.

  2. toto vylepšenie sa tam určite hodí, ľudia nebudú musieť používať nejaký ďalší nástroj aby skontrolovali ranky

  3. Nevíte někdo co je s expiruji.cz? Už pár týdnů totiž nefunguje,což je podle mě škoda,občas tam byly zajímavé domény. Popřípadě neznáte podobnou stránku? Díky.)

  4. Užitečný nástroj pro doménové spekulanty, že bych se vydal jinou cestou po “slávě” a bohatství :D

  5. Nedávno sa mi podarilo odchytiť expirovanú doménu, na ktorú viedli odkazy a chceli chodiť ľudia. Zakrátko sa mi podarilo obnoviť stránky v pôvodnej podobe, pravda s novým užitočným obsahom. Ľudia opäť chodia a dúfam, že čoskoro budú aj ranky. Asi si skúsim nejaké domény s históriou kúpiť, zdá sa to byť kratšia a rýchlejšia cesta k cieľu, ako začínať od nuly.

Comments are closed.