Prodané .cz domény 10. – 16. června

cz_ccTLD_logoMáme za sebou jeden z nejhorších týdnů tohoto roku. Celková cena prodaných domén na dAukce byla za tento týden pouze 21.229 CZK a jen dvě z toho se dostali nad částku 1K CZK. Na Subregu to bylo o něco lepší v porovnání s předchozími týdny. Celková cena 6.663 CZK a dvě domény za více jak 1K CZK.

Nejdražší doménou tohoto týdne je dvoupísmenná qy.cz (QY.CZ) na Subregu za 4.022 CZK. Q ani Y patří mezi nejhorší písmena. Takhle pohromadě to nevypadá zrovna ideálně.

Druhou nejdražší doménou je vfr.cz za 1,8K prodána na dAukce. Z této domény moc chytrý nejsem. Napadají mě jen motorky. Ovšem to je téma v kterém se nevyznám.

Třetí místo patří také dAukce, respektive doméně kvalitniboty.cz. Prodala se za 1.111 CZK a podle mě je její hodnota někde jinde. Pojem kvalitní boty slýchám poměrně často a nezřídka to znamená útratu v řádech tisíců :)

Tentokrát si dáme i čtvrté místo a vynecháme tabulku. Doména tap.cz se na Subregu vydražila za 1.101 CZK. Když jsem hledal k čemu by se dala doména použít narazil jsem na český film TAP: Maxova Hra, který byl inspirován hrou Magic the Gathering. Co se člověk takhle v neděli odpoledne nedozví :)

Doménová předpověď

@DoménovýRobot i tento týden rozdává tipy na zajímavé domény, které se budou mazat.

  • 17.6.2013 – Saba.cz (k)
  • 18.6.2013 -boubelka.cz ($)
  • 19.6.2013 – Kolumbie.cz (k), Uruguay.cz (k),
  • 20.6.2013 – prostitutka.cz
  • 21.6.2013 – 9n.cz, 9r.cz, obuv.cz (k)
  • 22.6.2013 – pornokritik.cz ($)
  • 23.6.2013 – Maxmilian.cz (k)
  • k – slovo ve zvláštním slovníku
  • $ – doména má záznam o prodeji alespoň za 1K CZK

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Prodané .cz domény 10. – 16. června”

  1. s – Domenu vlastni Simon, nebude se uvolnovat :)

  2. Jsou to stejně zajímavé výsledky. “Kvalitní boty” si tu nedávno nikdo nekoupil za 500 korun, aby je pak někdo jiný vydražil za dvojnásobek;-) VFR by se hodilo pro eurofily, neb jde o zkratku aktuálně vyjednávaného víceletého finančního rámce, tedy rozpočtu EU pro roky 2014 až 2020…nepředpokládám ale, že v tomto případě zabojovalo právě Ministerstvo financí;-) A domény na příští týden?…souhlas s Honzou.

  3. Šimonovy domény asi opravdu nemá cenu v předpovědi zmiňovat. Měl jsem zájem o Filips.cz, kterou prodloužil 20 minut před definitivním smazáním. Před rokem mi ji nabízel za 10 tis. Kč bez DPH, což mi nepřišlo jako adekvátní suma.

    Jinak tento týden se opravdu neprodaly žádné extra kousky, ale třeba ten příští to bude zajímavější.

  4. Domenu kvalitniboty.cz jsem nechal exnout ja. Bylo to zamerne, protoze na jedne strane se mi ji nepodarilo prodat ani za 500 Kc a na druhe strane jsem si myslel, ze ma hodnotu podstatne vetsi. Tak jsem si chtel otestovat, jaky je muj realny čuch na domeny. Mam takovych kousku vic, nemam cas je developovat a po pravde receno nevim, jestli je mam drzet nebo ne…

  5. Jinak k Daukci bych ještě chtěl poznamenat, že v poslední době trvá docela dlouho než doménu, kterou chcete prodat ověří a následně autorizují převod pod ně. V některých případech je to i otázka dnů. Je to docela otrava a může to odrazovat případny prodejce.

  6. S dovolením použiji úvod tvého článku a sic “Máme za sebou jeden z nejhorších týdnů tohoto roku.”

    Nejedná se o výchylku z normálu ale o směr, dle mého přesvědčení bude u domén kladen více důraz na brand než klíčové slovo, nikdo už nebude ochoten investovat X mio do domény kterou nemůže ani zaregistrovat jako obchodní značku.
    Tyto v minulosti VIP domény už nyní ztrácení na ceně a jejich použitelnost je přímo úměrná internetovou negramotností uživatelů, dovolím si tvrdit že ta je na ústupu.

  7. Tak web prostitutka je super, nějak by měl lákalo to přesměrovat na naši poslaneckou sněmovnu… Jinak obuv.cz má určitě super potenciál…

Comments are closed.