Md.org prodáno za 555.655 USD

.org domény od července 2013 podražíTak tu mám jednu horkou zprávu. Podle theDomains.com byla doména MD.org prodána za 555.665 USD na NameJet. Jednalo by se zřejmě o druhou nejdražší prodanou .org doménu (vede poker.org) a zároveň nejdražší, co se kdy prodala přes NameJet (doposud vedla nye.com s cenou 175,5K USD). Aukce se zúčastnilo 225 přihazujících, ovšem po přesáhnutí ceny 75K USD zůstali jen dva,

Takto vysoká cena je zajímavá, protože právě teď probíhá Project 94. PIR (správce domény .org) dal do dražby 85 domén, které byly v roce 1985 vyřazeny. Jedná se o jednoznakové a dvouznakové domény. Ceny začínají na 50K USD. Navíc pokud si je budete chtít koupit, musíte mít připravený i projekt, co na ní hodláte spustit.

Aby to bylo zajímavější, začátkem března se na parkované doméně MD.com rozjel nový projekt. Na subdoménách se nachází prezentace více jak 60 tisíc lékařů a zdravotnických zařízení. Pacienti mají k dispozici různé nástroje jak najít ideálního lékaře.

Vzhledem k TLD by asi bylo ideální na doméně založit něco lékařského, ovšem MD může znamenat například mobile devices, microdrive anebo mini/micro/mili cokoliv. Do budoucna tak může být doména celkem lákavá.

Popravdě ale nevím, na .org doménu se mi to zdá celkem dost a to i když je v zahraničí cokoliv lékařského velký byznys. To ale může být brzo i u nás. Vezměte si jak to vypadá třeba se zubaři. Najít si nějakého je problém. Znám hned několik lidí, kteří mají praktického doktora jen na kontroly. Jakmile ale dojde na nějaký složitější (čtěte bolestivější) zákrok využijí služby placené kliniky a nebojí se utratit i pár tisíc. Do budoucna se možná dočkáme i nějakého zubního affiliate programu. Kolik asi bude provize za zub? :)

To aby jsme pomalu začali skupovat domény .cz lékařských nadstandardů, kombinace lékařských zařízení a velkých měst. Zatím se v AdWords platí za keyword zubař přes 10 CZK, hned za ním je očař a pak kožní lékař. Hmm že by témata pro nová MFA?

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Md.org prodáno za 555.655 USD”

  1. Web na lékařské téma by byl určitě zajímavý. Když by na něm byly i dobré texty (třeba by je levně napsal student na LF před promocí, ať to nejsou jen úplné blafy), tak by se to mohlo lidem snad trošku líbit a vyhledávačům taky.

  2. A jak by teprve dopadla dražba domény „mc.org“?… „Zdravotnická centra“ jsou desetkrát hledanější než „doktor medicíny“ a lékaři by v tomto případě soutěžili se slušnou komunitou rapperů;-)

  3. Kdyby měl někdo zájem o podnikání, které Drago popisuje, tak mohu poskytnout doménu zubarka.cz :)

  4. veľmi slušná cena,
    a asi si teda tiež založím nejaké mfa na tému zubari :D

Comments are closed.