.pw jdou do prodeje

dot-pwVčera těsně po půlnoci mi dorazil email z Dynadot, že právě spustili veřejný prodej .pw domén. Mají zavádějící akci 4,99 USD za první rok. O znovu spuštění a rebrandingu .pw domén jsem psal začátkem února. Společnost Directi Group., která se o národní doménu Palau (Palauská republika) se tak trochu rozhodla svést na blížícím se trendu sTLD (sponzored top level domains). .pw je prezentována jako “Professional Web”. I když jak předvedli komentáře pod článkem z února, potenciál je daleko větší ;)

determined-questioning-ponderingVelice se mi líbil nápad Lukáše na projekt WhatIsMy.pw (What is my password = jaké je mé heslo). Mohl by zde být třeba web s databází MD5 hesel, hodnocením síly hesel anebo nějaký web s tématikou bezpečnosti. Btw. doména je stále volná. Co jde do toho někde?

neutral-if-you-know-what-i-meanDalší zajímavý postřeh měl Martin. .pw jako vždyť víte co myslím :) Prostě obsah pro dospělé. Kdyby se tato asociace rozšířila a šance zde opravdu je, dalo by se celkem slušně vydělat. Zhodnocení by bylo v řádech stovek procent. Ovšem bez aktivní účasti na projektu je to sázka na někoho jiného. Hmm na druhou stranu můj druhý šek z USA byl právě za affiliate z jednoho adult systému. Že by znamení osudu ať se vykašlu na MFA? No adult biz v každém případě doporučuji spíše pro starší a 18 je často málo. Některé věci je lepší se dozvědět až po odvolení v parlamentních a senátních volbách. Člověka už pak nějaká ta prasárnička tolik nepřekvapí :)

Ještě jedna zajímavost na závěr, když jsem na oficiálních stránkách procházel, které domény jsou volné, zaujalo mě že v seznamu registrátorů není GoDaddy. Dokonce je zatím neregistrují ani přes nikoho jiného. Přitom právě od nich by jsem čekal že tam budou.

Btw. náš český sběratel akreditovaných registrací Subreg resp. RegTons tam je. .pw registrují za 241,86 CZK a pouze na jeden rok.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

16 Replies to “.pw jdou do prodeje”

  1. Když jsem pátral, co všechno by koncovka PW mohla pokrývat, narazil jsem i na „postmenopauzální ženy“. Pokud si tedy někdo na této doméně založí diskuzní fórum, bude mít určitě o zábavu postaráno;-)

  2. Málem jsem právě koupil WhatIsMy.pw ..ale zvítězil pocit, že to je doména úplně k ničemu. Matriarchát podporovat nebudu ;)
    To už si radši regnu whatismypassword.org ;)

  3. martin: registrovat je krásný fetiš, taky tím trpím. A ještě k tomu, když GoDaddy má neustále nějaký slevový kupónek. Tak se prostě za ten dolar nedá odolat… :D

  4. To je prostě blbost rozjíždět něco na non .com doméně pro zahraniční trh. Stejně všechny tyto weby a společnosti pak v případě úspěchu kupují za těžké peníze jejich .com alternativy. S rozjezdem na .pw si člověk akorát přidělá šílené starosti.

  5. Na subregu jsem před chvílí bez problému zaregistroval doménu FILA.PW. Proč to nezkusit za necelé tři stovky :c)

  6. Kdyz vyjde nova top level domena, vsichni spekulanti bezi stejnym smerem. Kdysi treba domeny xxx, behem mesice jsem videl minimalne +200 adult webu. V pripade pw… nema to cenu se poustet do projektu okolo hesel, budou jich mraky

  7. fila: proc by to mel byt problem? Fila je snad jenom zdechla znacka obleceni. takze nemelo by byt, proc to zkusit? unika mi neco? :) diky za odpo.

  8. Zakládat web o českém básníkovi… . Hm. A teď mu ještě registrovat .pw doménu? To už táhneš do extrémů!!!

  9. Danielsky: Myslel jsem to tak, že registrace přes subreg proběhla po zaplacení během pár minut, tedy bez komplikací, a že cena necelých 300 Kč s DPH za registraci není nijak vysoká.

    Jsem si samozřejmě vědom skutečnosti, že doména .pw je díky své “nezabydlenosti” v tuto chvíli de facto k ničemu, tedy zatím jsem ji použil jen pro přesměrování. Ale její čas jednou může přijít, třeba jako v případě .me domény, nebo naopak skončí v propadlišti dějin jako .ws, .tk, .mobi aj. A když se ukáže jako naprosto k ničemu, za rok ji prostě už neprodloužím. Fíla je má přezdívka, tedy za registrací stála asi malá dávka egoismu. :c)

    Jinak “Fila” jako značka oblečení, bot apod. asi opravdu jde do kelu, když si nechali utéct např. domény fila.it (z Itálie společnost pochází) nebo fila.be (nedávno jsem koupil přes Sedo).

    Milan: Jsem tak trochu doménovým “sběratelem”. Jak napsal HonyZahy: “Registrovat je krásný fetiš, taky tím trpím”. A já se k němu přidávám. :c) Jinak český básník má rovněž CZ doménu, i když nyní jede na doméně INFO. Doména PW slouží jen k přesměrování. Navíc u osobních stránek je celkem jedno, na jaké TLD jedou.

  10. Emil Filla ma dve L, takze typo dobry, ale jinak nevim.

    300 za domenu neni hodne? LOL, pred mesicem jsem koupil za tu castku 60 EU domen. Jinak zvlastni fetis, kazdopadne by jsi mel koupit fila.im, to dava v tvem pripade i smysl.

  11. Puvodne jsem nadpis clanku precetl jako “.pw jdou do prde**” :D Nemel jsem problem uverit tomu, ze to takto muze v kratkem case byt :D

  12. Danielsky: Proc zrovna .im? Pokud jsi to myslel jako zkratku pro jistou diagnozu, ocenuji Tvou originalni myslenku. :-) Ale v dobe zlate ery kecalku ala icq apod. byla vyuzivana pomerne hojne. Zkus pochopit, ze ne kazdy ma potrebu nebo zajem se zivit spekulanstvim s domenami. Pro me domena “fila” (bez ohledu na tld) hodnotu ma, a to osobni, nikoli financni. Stejne tak treba Pepik Novak, ktery bude chtit publikovat na siti, oceni, kdyz bude volna napr. domena Josef.cz/.com/.net apod.

  13. fila: IM jako nemoc vubec neznam. myslel jsem to jako fila I m, Fila Ja jsem, je to dobrej napad a nebo je to spatnej napad nebo jakej je to napad? :) Taky nejsem spekulant, me kazda domena vydelava na zivobyti a treba nedelam finance, takze mam i docela cisty svedomi :)

  14. Danielsky: Přiznám se, že .im jako krátký tvar od “I am” mě nenapadl. :c) Nápad je to vcelku dobrý, ale vzhledem ke skutečnosti, že běžnému českému návštěvníkovi internetu vyjma .cz většinou v hlavě utkví tak maximálně .eu nebo generické domény, zřejmě ho nezrealizuji a zůstanu u generického .info :c) Navíc .im např. u subregu stojí necelých 15 stovek, což je pro osobní stránky poměrně drahý špás. Ale to už jsme se od původní .pw odchýlili poměrně daleko.

  15. Hm, me se v predregistracich podarilo regnout eshop.PW. Napada nekoho myslenka na pripadnou monetizaci?

  16. George: Ja osobne bych nic na takove domene nestavel, tyhle domeny jsou dle meho nazoru fajn mozna tak na nějaky blog, nebo MFA, projekt bych na ni stavel pouze pokud by to bylo zamereno na zemi, ktere domena nalezi, je to pouze muj nazor.

Comments are closed.