Tak jsme se dočkali, z Google je MFA.

Včera jsem si všiml, že se změnila stránka s výsledky vyhledávání na české variantě Google. Teď už vypadá přesně jak ta mezinárodní. Více místa pro reklamu a méně pro výsledky vyhledávání.

Přijde mi celkem zábavné, že v předchozím článku jsem si zavzpomínal na staré časy MFA, u kterých pokrývala více prostoru reklama než samotný text. No myslím si, že v rámci férových pravidel, by teď Google měl penalizovat sám sebe :)

Nová varianta vyhledávání Google, kde je více reklamy než výsledků vyhledávání.

Čistě na počet výsledků je to 11:10 ve prospěch reklamy. Však si to sami můžete zkusit na lukrativních slovních spojeních.

Pokud jste teď trochu znechuceni, tak vás asi nepotěší, že se časem zřejmě dočkáme i grafických prvků umístěných v pravém sloupci. V zahraničí už jsou běžné. Koncem dubna jsem si vypůjčil “naši budoucnost” pro jeden můj seo meme komiks.

Google ale hodlá zajít v budoucnu ještě dál. Už dnes dokáže řešit banální matematické operace anebo odpovědět na frázi Počasí Tábor, dokonce mu nedělá problém ani vyhledávat letecká spojení. Pokud se chcete o tom co plánuje dozvědět více, zkuste si přečíst jeden z mých starších článků Kam bude směřovat Google v roce 2012?

Kdyby jsem to celé měl zkrátit, tak se snaží naučit odpovědět na faktické otázky a zároveň generovat odpovědi na ty aktuální. Jinými slovy klidně může do budoucna znát vše co je na wikipedii a převyprávět tiskové zprávy.

Prozatím je ale stále ještě vyhledávačem z kterého proudí velké množství návštěvníků. Pro technicky zaměřené weby často i jediným. Seznam je v tomto dost vzadu. Což je škoda. Možná netáhne uživatele s pokročilejší internetové uživatele, anebo to bude tím že u 404m a cn130 prostě ignoruju optimalizaci pro vyhledávače. Nevím moc jsem to vlastně ani nezkoušel. V každém případě to bude třeba nějak napravit. Google se mi začíná líbit stále méně.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

28 Replies to “Tak jsme se dočkali, z Google je MFA.”

  1. Při hledání Windows 8 mi Google hodil místo výsledků tohle: “V reakci na stížnost…. jsme odstranili 1 výsledků…” přičemž to bylo na každém řádku :D.

    Tohle už je moc. Jestli vás taky štvou reklamy ve výsledcích a chcete se zamyslet kam až to dojde, napsal jsem o tom k sobě (http://bit.ly/SkKNGW).

  2. Čím více lidem to začne vadit, tím lépe. Alespoň vznikne prostor pro nějaký nový a možná i lepší vyhledávač. Jenomže, pokud se na to podívám realisticky, tak vstupní investice do něčeho, co by se kvalitou vyhledávání přibližovalo Googlu bude hodně vysoko.

    I když kdo ví, třeba někdo přijde na nějaký úplně jiný způsob vyhledávání, který bude natolik geniálně jednochý, že stávající princip fulltextů postaví na hlavu…

  3. Tak bylo by to zajímavé, kdyby se objevil nějaký další vyhledávač s kvalitou jako má Google

Comments are closed.