Vylepšený Google Trends

Google Trends je nástroj, který sleduje vzrůstání počtu hledání určitých klíčových slov – trendů. Dokáže k nim dokonce přiřadit i některé události, jako je například recenze či článek ve významném internetovém deníku. Trendy se vyjadřují na stupnici od 1 do 100. Nelze podle nich tak zjistit přesný počet hledání.

Služba Google Trends dostala nedávno nový kabát v podobě jednoduššího uživatelského rozhraní a možnosti hledat trendy na určitém území. Což nám otvírá úplně nové možnosti při analýze klíčových slov. Ovšem mimo SEO šamanů najde služba využití například u novinářů, majitelů eshopů či blogerů, kteří mohou zjistit co právě letí. Dalo by se spekulovat i o kamenných prodejnách či restauracích. Google Trends dokáží sledovat popularitu klíčových slov i v krajích. Ovšem musí to být opreadu hit.

Čeho jsme se zatím nedočkali je sledování vzrůstajících trendů (takzvané Populární vyhledávání) v češtině. Musí nám tak stačit vhodné využití filtrů, které poslouží pokud například nevíte o čem psát. S trochou dalšího zkoumání a pravidelně aktualizovaným blogem, by se teoreticky dalo každý den “ukrást” z vhodných témat pár stovek lidé. I když v praxi hledat témata v ČR, která mají vzrůstající tendence no nevím. Google Trends je přeci jen stavěno na trochu větší trh s vyhledáváním než máme tady doma.

V každém případě nezapomínejme, že Goole Trends je tu hlavně od porovnávání značek a trendů. Například takhle vypadá oblíbenost sociálních sítí ve vyhledávání Google.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Vylepšený Google Trends”

  1. Google trends ztratil sve kouzlo po te co prestal fungovat bez prihlaseni a prestal zobrazovat trendy navstevnosti webovych stranek(domen)

  2. Zajímalo by mě, jak je vůbec takový pohled na google trends relevatní. Přece jen, nemusí vždy platit, že co je hledanější, je důležitější či podstatnější.

Comments are closed.