Google je 14 let

Google nás dnes nenápadně prostřednictvím svého nového Google Doodle upozornil na své 14té narozeniny. Tak nejúspěšnější internetová společnost už za rok dostane občanku. Myslím, že Larry Page a Sergey Brin mohou být na své dílo pyšní. Spousta lidí už se bez něj neobejde. No schválně, umíte si bez něj představit hledání sériových čísel ke hrám a software?

Ale aby jsem nebyl jen škodolibý. Google to je i AdSense, díky kterému mnoho lidí vydělává nějakou tu korunu bokem. Najdou se i tací, kterým zajistí i slušnou obživu.

Google koupil YouTube o který se celkem slušně stará. Už si ani nepamatuju, kdy se mi naposledy zasekl ato ať zvolím jakékoliv rozlišení. Ostatně právě teď na něm poslouchám relaxační hudbu. Prostě super služba úplně zdarma.

Anebo služba Streetview. Pokaždé když mám na neznámém místě s někým sraz, stačí si celou cestu projít na nečisto. Úžasná pomůcka, která mi ulevila od bloudění.

Našly by se desítky dalších služeb, které ale nevyužívám pravidelně. Spousta z nich by bez Google asi nepřežila, přeci jen ne každá společnost je ochotna dotovat dlouhodobě nákladné projekty. Vždyť Google jde 96% příjmů z AdSense. Ty ostatní si na sebe zřejmě jen tak nevydělají.

Osobně by jsem Google popřál k narozeninám lepší technickou podporu, která bude schopná vyřešit nedorozumění a sjednat nápravu a to zvláště u AdSense.

A co by jste popřáli Google k jeho 14tým narozeninám vy?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Google je 14 let”

  1. Ahoj Drago, mám jeden dotaz týkající se AdSense. Mám jeden web na gTLD, traffic asi 1000 za měsíc, z toho polovina US. V průměru se cena za klik pohybuje kolem 4 Kč. Včera jsem měl 3 kliky za skoro 600. Da se nejak zjistit, co to bylo za reklamu? Daji se nejak blokovat levne reklamy (za cca 1 Kc apod.? Diky, nevedel jsem jak Te kontaktovat, tak doufam, ze to takhle pres komentar nevadi. Predem dik za odpovedi. Claymes

    1. claymes: 4 CZK za US návštěvníka je nic. Asi neklikají ti z US. Reklamy se dají leda zakázat, ale tím si moc nepomůžeš, protože místo nich přijdou jiné. Zkus víc cílit na US přímo v textech. Kdyžtak na 404m je minifórum co každý den sleduju http://404m.com/forums/

  2. Ja by som im poprial nejaku revolucnu konkurenciu, aj ked je to skor utopisticke prianie, tak snad sa toho raz dozijem :-)

Comments are closed.