Z mého deníčku – neodborný článek nestojící za přečtení

Dneska na investigativní, analytický anebo nějak jinak zajímavý článek nemám. Byl jsem na tůře Praha – Prčice (resp. Tábor – Prčice) a snad poprvé za svůj život ušel 30 kilometrů. Dneska jsem zapnul počítač až kolem osmé. Běžně jej zapínám a nemusím ani u něj být. na pozadí jedou scany a různé analýzy. Celou cestu jsem značně spěchal, aby jsem stihl zápas ČR vs SR. Což se mi povedlo. Zápas sice nedopadl jak jsem si představoval, ale co se dá dělat :)

Zhruba před měsícem jsem se začal víc věnovat Twitter. Zajímalo mě jak vznikají takové ty velké účty o tisících followerech. Jeden jsem si ze zvědavosti zkusil. Chvilku mi trvalo, než jsem se do toho dostal. První den jsem dostal stopku za 500 followování. Nešlo o žádné stalkování účtů. Stejně jako vy, chce mít spousty followerů desítky tisíc lidí. No lidí, většina jsou umělé účty. Takže stačí následovat instrukce a sledovat hashtagy. Po zkušenostech co mám, lze 1000 followerů zdarma získat do 3 dnů. Ale musíte lidi samozřejmě také followovat. Což vede k naprostému bordelu a prakticky každou chvíli máte 20 reklamních spam komentářů. Používají se na to služby firem, které followery prodávají, ale aby se dostaly k vašemu účtu nabízí většinou 48 followerů zdarma. Většinou dostanete cca těch 48 followerů a dalších X desítek lidí na followovaní. Po čase jsem si našel nástroje jak se zbavovat nepohodlných nofollowerů hromadně. Další zásek čekal na metě 2000 followovaných. Když překročíte toto číslo, nemůžete další lidi followovat pokud počet followovaných je větší jak followerů * 1,1 (10%). Vzhledem k agresivní taktice, kdy musíte reagovat na protistranu jsem se tady na pár dní zasekl. Spousta lidí si vás po použití různých nástrojů vyhodí a spoléhá, že vy je už ne. Navíc sem si pro svůj account vybral opravdu imba jméno, které spíše provokovalo ve smysli: “Tento account vám dá brzo možná ban”. No pak už mě to nějak přestalo bavit. Skončil jsem na 3,5K+ followerů. Tak se rozkoukávám jestli je to vlastně k něčemu dobré. Zatím jsem zjistil, že většina efektivní reklamy vám chodí přes Direct message. Přes tweetnutí toho moc nepoberete. Našel jsem několik zajímavých forem monetizace. Zaujala mě třeba Adf.ly. Je to zkracovač/redirekt s reklamou. Když jsem pátral po efektivnosti (platí se za tisíc redirektů 1 – 5 dolarů), tak existují lidé co vydělají pár set dolarů za měsíc. Popravdě nasadit tohle na warez fórum, ke všem odkazům v příspěvcích tak jste v balíku (mají vlastní API ke generování zkracování). Jinak to jsou většinou systémy, kde za přidávání followerů dostáváte kredity a ty pak můžete proměnit na jiné followery, shlédnutí YT videa, facebook likes atd. Zatíml žádné G+1. Nevím za kolik se teď prodávají Facebook likes, ale stačí jak idiot klikat na followe anebo shlednutí X videí naráz a máte tisíce greditů na like. Kredity se dají i nakupovat, takže po správném vyvážení poměrů nákup/prodej by se dalo i něco vydělat.

Když jsem u toho twittru samozřejmě jsem si chtěl ulehčit práci. Třeba automatické postávání statusů s reklamou, automatické followování člověka co dal na mě follow atd. Bohužel se mi na angel-hostingu nepodařilo rozchodit cURL. A po snaze udělat to jinak jsem to vzdal. Po pár dnech mi to ale nedalo a nakonec jsem obešel automatické postování přes službu TwitterFeed a generování RSS. Takto před pár dny vznikl @DomenovyRobot. Když se aktualizují data cca 19K domén v doménovém rejstříku (slovníková slova + někdy prodané domény), tak se volné kousky ukládají do RSS, které Doménový robot pak prezentuje. Za nejvyššího vytížení má kadenci 5 kousků za 30 minut, ale to se jen tak nestane. Jednak jede jen když je to potřeba (aktualizace expirovaných domén) a při testování domén, které se měsíc netestovaly.  Zatím je to taková kravinka :)

Tak mám napsáno 600 slov o mých hrátkách s Twitter, takže povídání o tom ostatním si necháme asi na jindy. Pokud budete chtít můžu napsat kompletní článek jak vybudovat Twitter účet o tisících followerech, kteří jsou k ničemu, ale podle mě to je celkem nepotřebná záležitost. Nechám to na vás :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Z mého deníčku – neodborný článek nestojící za přečtení”

  1. Já bych si to s těma Followerama rád přečetl, jak na to apod. Může to být zajímavý a do budoucna určitě prospěšný :) takže za mě Ano, až nebude o čem zajímavým psát. Třeba v létě :)

  2. Zajímavá myšlenka, ale radsi bych videl nejaky priklad v akcni abych tomu vice uveril :-) Jinak cUrl na angelu jde, mel jsem ho tam.

  3. taky by mne zajímalo, jak získat tisíc nepotřebných followerů, především protože čím víc jich je, tím více nabídnou v budoucnu za reklamní tweet.

  4. Hlavně taky lidi jdou tam, kde vidí dost dalších. Takže tisíce mrtvých duší přilákají i živé.
    Já Twitter využil jen jednou a to když jsem chtěl více místa na Dropboxu (http://db.tt/FzubQQAw) Za follow a tweetnutí je dohromady 250MB a já mám rád věci zdarma. :-)

  5. Taky uvítám článek jak na tisíc mrtvých duší :)

  6. Drago: gratuluji k robotovi. velmi dobra sluzba. diky za ni

    Pravda: podobne veci lidi v souvislosti s nasi novou sluzbou urcite zajimaji, povazujeme to ale za spam, tazkze je pravdepodobne, ze podobne ucty budu v payfortweet.com kdyz ne penalizovane, tak potlacovane…

  7. Ja by som sa si to tiez rad precital ako sa da dostat tych followeroch , diikk

Comments are closed.