.co.uk už je 10 milionů

Před 16 hodinami ohlásila stanice BBC, že anglický správce národní domény Nominet, registruje přes 10 milion domén. Onou desetimiliontou doménou je SwarveMagazine.co.uk.

Generální ředitel společnosti Nominet Lesley Cowley řekl BBC, že každým rokem zaznamenávají stabilní nárůst 10 %. Zhruba 70 % registrovaných domén je každoročně prodlouženo.

Lesley Cowley se neobává nových TLD, kterých se za pár let dočkáme. Budou totiž nákladnější než zaběhnuté TLD, které si už lidé oblíbily.

Zajímavosti o .co.uk

  • Domény se musí registrovat a prodlužovat přesně na 2 roky. Avšak začátkem dubna tohoto roku, se pravidla .co .uk změní. Navíc jako správný obchodník Nominet nabídne při objednávce na dva a více let slevu téměř 30 %.
  • Mimo .co.uk si můžete registrovat ještě .me.uk a .org.uk, převážnou většinu ale najdete právě na .co.uk
  • Velšané a Skotové měli původně dostat .cym.uk a .scot.uk, což bylo zamítnuto. Místo toho usilují o .cym a .sco. Zatímco Skotové mají šanci na úspěch tak Velšané budou mít problém. Na doménu si dělají nárok i Kajmanské ostrovy, jejichž mezinárodní kód je právě CYM. Kampaň zvaná “dot.CYM” tak bude alespoň usilovat o .cymru. A proč právě .cymru? Ve velštině se Wales nazývá Cymru.

 

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup