Nominet na to jde jako správný obchodník

Správce Anglické národní domény Nominet se rozhodl přehodnotit své podmínky a při té příležitosti  i cenovou politiku. Anglickou národní doménou je .uk. Přímo doménu druhého řádu registrovat nelze, ty slouží jako “kategorie”. Můžete si vybrat z domén třetího řádu na .co.uk, .org.uk anebo .me.uk. Ostatní neco.uk jsou určené pro specifické účely (vládní, ISP, výzkum atd.). I přes svou délku jí preferuje 81% obyvatel Anglie nad .com. Další zajímavosti je registrace přesně na 2 roky.

Právě délka registrace je problém, který do 21. století rozhodně nepatří. Podle nových pravidel, by se měl spustit testovací provoz kolem 2. dubna 2012. Nově půjde domény registrovat od jednoho roku až na deset let. To samé platí i pro prodloužení. Dále půjde převádět domény mezi registrátory bez poplatků.

Mimo to zavedl Nominet celkem zajímavou cenovou politiku. Cena registrace domény na jeden rok bude 3,5 GBP + DPH (20%). Při objednávce na 2 a více let se cena sníží na 2,5 GBP  + DPH/rok. Celkem zajímavá motivace registrovat doménu na více jak jeden rok. Sleva téměř 30% bude určitě dobrou motivací. Něco podobného by jsem bral i u nás :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Nominet na to jde jako správný obchodník”

  1. Oni vlastne vubec nic nezmenili :) Pouze pridaji drazsi moznost registrace na jeden rok a registrace na vice nez 2 roky :) Usoudili, ze kdo je furt otravoval o rocni registraci, tak si ma priplatit :)

  2. Imho tu slevu máme taky.. Protože domény každý rok zlevňují, takže prodloužení stojí míň a míň

  3. Jinak bych dodal ze to povede k jedne ze dvou veci:

    1, registratori se na to vys… a nechaj dvouletky
    2, registratori zavedou jednolety registrace s jednoletyma cenama = dojde defakto ke zdrazeni

    a hodne mala skupina registratoru upravi ceny tak aby odpovidali tem ruznym cenam/rok.

  4. já pořád nemohu pochopit to zablokování domén druhého řádu pro normální smrtelníky…

  5. Já myslím že my to tady máme moc dobrý.. před mezi registrátorama zdarma máme snad už dávno.. registrovat můžeme taky snad na jak dlouho chceme… a ta cena mě nezajímá protože s doménama nekšeftuju ale snažim se tvořit projekty :)

Comments are closed.