Děti se ptají na otázky Google daleko častěji než rodičů

Děti z Anglie dávají přednost při pokládání otázek Google, před jejich vlastními rodiči, anebo učiteli. Alespoň tak to tvrdí bleskový průzkum, který zveřejnila BBC na svých stránkách.

Průzkumu se zúčastnilo celkem 500 dětí z Anglie. 54% z nich odpovědělo, že se na otázky nejdříve ptají Google. 26% preferuje rodiče a 3% učitele. Důvody mohou být různé. Ve stejném průzkumu si myslí 34% dětí, že by rodiče nedokázali udělat jejich domácí úkoly.

Průzkumy ale jdou ještě dál. Až 91% dětí využívá vyhledávače (47% z nich alespoň 5x za den). 45% z nich nikdy nepoužily knižní verzi encyklopedie a každé páté ani slovník. Celkem by mě zajímalo jak by podobný průzkum dopadl u nás.

Dnešní děti už jsou silně spojené a zřejmě budou i hodně závislé na digitálních technologiích. Ostatně Google vše najde, většina informací je na Wikipedii a nejzajímavější mediální soubory jsou stáhnut  z Ulož to. Mají to daleko jednodušší.

Co si z těchto poznatků ale odnést?

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Děti se ptají na otázky Google daleko častěji než rodičů”

  1. Myslím, že ten průzkum nepřinesl vůbec nic – přesně tak jak to je zde ukončeno. Co se týč domácích úkolů – rodič to může taky odmítnou v dobré víře s tím, že se dítě víc naučí. Google ale takovou věc neudělá :-)

  2. Jsem taky takový přerostlý dítě. Než se ptát mamky či taťky tak hurá do Googlu.
    Ale na druhou stranu už jsem i mamku a taťku naučil ať neotravují a radši se zeptají samy Googlu! :)
    A když dělám úkoly do školy s dcerou, tak pořád přemýšlím co dělali rodiče před 20. lety, když ještě nebyl Google a oni nevěděli jak to má být správně!

  3. je super, že umí používat technologie, na druhou stranu jsou věci, co by měli řešit s rodiči a ne s počítačem.

  4. Myslím že deti sú na tom s vyhľadávačmi trošku inak.
    V mojom okolí poznám asi… neviem, ani to nezrátam. X ľudí čo najprv zadajú http://www.google.com, tam napíšu “facebook” a kliknú na odkaz čo im vyhľadávač dá. Asi tak dnes deti používajú vyhľadávače.

  5. Mno já pořád říkám, proč se ptát lidí když je tu Google. Na druhou stranu, nikdo zatím nestanovil, jaký obsah je pravda, alespoň ta oficiální a co ne. Je tam totiž mraky nesmyslů. I na Wikipedii je spousta kravin, polopravd a lží.

Comments are closed.