Prodané domény 19. – 25. prosince

Domény se prodávaly i tento týden. Jednalo se pouze o předregistrace mazaných domén. Žádný hezký prodej jsem oficiálně nezaznamenal, ale pokud máte někdo nějaký tip, tak klidně napište do komentářů.

Tentokrát se všechny domény prodaly na dAukce. Nejdražší z nich byla hypouver.cz za 7K CZK. Jedná se o zavedené slovní spojení. Je to trochu složitější na krátké vysvětlení a moc dlouhé na citaci, takže pokud chcete vědět co je hypo úvěr koukněte do vysvětlujícího modrého boxu v článku na penize.cz.

Na druhé místo dosáhla Z1.cz s cenou 6800 CZK. Tato doména má celkem zajímavou historii. Od původního majitele jí koupila televize Z1 za částku tuším (čtěte někde jsem zaslechl) 80K CZK. Televizi to nevyšlo a tak doménu čekal smutný osud v podobě 60ti denního expiračního procesu. Na doménu zřejmě povedou nějaké zajímavé odkazy z medií. Moc jsem po tom, ale nepátral. Co by mě zajímalo daleko víc, je kolik registrátoru si na ní leštilo odchytávací roboty. Podle mě všichni :)

Třetí místo patří 4real.cz, která se prodala za 1312 CZK. Tato směs znaků má vícero významů. Od TV seriálo, přes hudební album až pro eshopy. Na wikipedii toho moc není, ale letmí pohled do Google ukazuje, že toho bude asi víc.

A teď už k samotné tabulce. Dnes jsem do ní zařadil všechny domény, které se prodaly nad 500 CZK.

1. hypouver.cz 7 000 CZK dAukce.cz
2. z1.cz 6 800 CZK dAukce.cz
3. 4real.cz 1 312 CZK dAukce.cz
4. e-zbrane.cz 1 150 CZK dAukce.cz
5. pornomax.cz 700 CZK dAukce.cz
5. redtubevidea.cz 700 CZK dAukce.cz
5 modaprotehotne.cz 700 CZK Česky ICANN akreditováný registrátor domén
8. security-fightersshop.cz 650 CZK Česky ICANN akreditováný registrátor domén
9. tattoo-read.cz 650 CZK Česky ICANN akreditováný registrátor domén

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Prodané domény 19. – 25. prosince”

  1. Z1 je klasicka NL prakticky nepouzitelná domena zvlaštní jen tím že ji pred tim vlastnila soukr.tv
    Pokud ji presmeruje a tech par desitek lidi mesicne mu asp.vratí za nějaky určity čas naklady na porizeni. (Náklady mu však muže vratit i jeden presmerovany navstevnik ktery u nej napr.v eshopu zakoupi drahou vec atd)
    Osobne bych za ni 6800kč + dph nedal. Pokud vsak clovek ktery sondoval cenu teto domeny na webtrhu je zaroven i majitel tak ho nechapu:-) ..nakup zdá se z rozmaru a celkem zbytečny

  2. Jen si spekulujte… Ono to nakonec dopadne tak, jak s barakem v sousedstvi. Puvodni majitel o nej prisel za nesplaceny dluhy (lichvarska smlouva). Dalsi clovek to koupil za trzni cenu a prodaval o mega vyssi. Takto se vystridali asi 4 majitele a ted je to v takove fazi, ze se barak prodava za dvojnasobnou trzni cenu a nemovitosti okolo stale klesaji.

    Jinak co si pamatuju, tak televize Z1 mela domenu z1tv.cz.

  3. Poslední dobou mám takový dojem, že subreg lehce v odchytávání upadá… A nebo mám jenom já smůlu. Ale v současné době se to pohybuje někde okolo 50%

  4. A já mám svoji první NL.cz doménu. z0.cz.
    Nemyslím že jsou nepoužitelné obecně, viz h1.cz, ale tu moji k něčemu jinému než spekulaci teda nevidím.

Comments are closed.