Jak zjistit všechny domény jednoho majitele

Před chvílí se mě jeden bývalí webtržník zeptal jestli jdou zjistit všechny domény, které vlastní jeden člověk. Zatímco u gTLD je to poměrně těžké, respektive spíže dražší, tak u .cz domén existuje jede spolehlivý nástroj. Napadlo mě, že je tu více lidí, kterým by se to mohlo hodit.

Nachází se na adrese http://www.lupa.cz/nastroje/whois/ a popravdě byl kdysi trnem v oku nejednoho spekulanta. Umí vyhledávat nejen podle majitele, ale i IP adresy anebo administračního kontaktu. Právě kvůli němu se spousta i nespekulantů rozhodla používat více ID držitel.

Celkem mě překvapuje že tato služba funguje ještě dnes. CZ NIC neustále omezuje dotazy whois na svou databázi. Takhle máte naservírované prakticky vše na jednom místě.

Takže si službu užijte, koukněte kdo co má za domény a já si jdu užívat pátečního odpoledne. Na programu mám fun a fan projekty. Možná kouknu na kreslení a udělám nějaký kontroverzně nevtipný komiks :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Jak zjistit všechny domény jednoho majitele”

  1. Najit domeny jednoho majitele jde jen rucni reserzi a to jeste velmi omezene. Obvykle se majitele totiz brani, mnoho ID, emailu, ruzna jmena i ruzne DNS. Ten nastroj je podle me k nicemu.

  2. Ty brďo. To je pěkný nástroj. Ani jsem nic takového nezkoušel hledat, nenapadlo by mě, že to bude existovat.

  3. pozor. ta databáze má vyhledávání omezeno jen na 100 údajů. má-li někdo na svém kontaktu uvedeno více domén, takže nad 100 ks už to nezjistíte. ale jako součást některých analýz jde o výborného pomocníka.

  4. Nejsem přesvědčen o nějaké velké účinosti. Podlě mě nějaký dotažený nástroj neexistuje.

  5. No že by to nějak extra fungovalo se říci nedá a pokud má člověk prvotní registraci domény pokaždé u někoho jiného, je vyhledávání prakticky o ničem. Navíc když to vyzkouším třeba u sebe najde mi to 5% domén a jinak nic, pokud hledám podle kontaktu, což se právě mění podle registrátora je to už složité a navíc to moc nemaká opět to najde tak 10% domén a zbytek se jaksi někam vytratil, přesto že je kontakt totožný. Tudíž bych řekl že je to na prd :-p

  6. Zajímavý je, že ta databáze se aktualizuje prakticky okamžitě. Ráno jsem registroval doménu a když jsem se poledne koukl, tak tam už byla. Takže musí mít smluvní přístup k zóně. Myslím, že kdyby NIC opravdu chtěl, tak tu smlouvu nastaví tak, aby taková služba existovat nemohla.

    A ještě k těm dotazům na whois, v posledních 14 dnech je to opravdu bída. Někdy je i víc jak minuta čekání málo :/

  7. Nějak mi to nefunguje, nevím proč. Tenhle nástroj jsem znal, ale nikdy nepřinášel moc přesné výsledky. Samotnému mě to pod mým jménem mnoho nenajde. Jako lepší se mi ukázalo ruční hledání v malém českém rybníčku. Ale je pravda, že je to docela pracné.

  8. Nejak mi to nefunguje. Na dotaz “nishkam” nenasel nic. Dalsi dotaz – prekrocen nejaky limit :-/ Zda se, ze je to nepouzitelne

Comments are closed.