Prodané domény 7. – 13. listopadu

Tento týden nebyl tak velkolepý jako ten minulý. Na druhou stranu pro český trh je velice dobrou zprávou, že se aukce na subregu začínají zabydlovat na předních pozicích nedělních žebříčků. I tentokrát vyhrává prodejem domény redboss.cz s cenou 5K CZK. Byla vydražena v rámci speciální registrace, tedy odchytu. Další místa ale už standardně patří dAukce. Nejdražší doménou zde prodanou byla i-zahrada.cz  za 2K CZK. Proč tak vysoká cena mi hlava moc nebere. Rankem ani návštěvností to nebude. Třetí místo patří pujcka-bez-registru.cz, která se po 5ti příhozech vyšplhala na 1,1K CZK. Otázkou je jestli už by nestálo si spíše sáhnout po nějaké jiné TLD než investovat takové peníze do opravdu dlouhé dvou pomlčkové domény. jestli za to ten srank 1 stojí. Z hlediska SEO by určitě stejně dobře posloužila i jiná TLD.

Tabulka prodaných domén

Jako každý týden následuje tabulka prodejů nad 500 CZK

1. redboss.cz 5000 Česky ICANN akreditováný registrátor domén
2. i-zahrada.cz 2200 dAukce.cz
3. pujcka-bez-registru.cz 1100 dAukce.cz
4. zasuvka.cz 1000 dAukce.cz
5. defragmentace.cz 750 dAukce.cz
6. najdirecepty.cz 750 dAukce.cz
7. svatebnidenik.cz 750 dAukce.cz
8. kubalek.cz 700 dAukce.cz

Kupte si doménu z výprodeje krále domén

Dále by jsem rád upozornil na šanci získat opravdu hezký kousek z výprodeje celoživotní sbírky domén Martina Schlemmera (provozovatel Webtrh.cz), kterou si můžete prohlédnout na kraldomen.cz. Na prodej zůstává ještě 1712 domén. Ubývají až překvapivě rychle.

Nový přístup registrátorů k odchytu domén

Po změně pravidel CZ NIC mi napsalo několik lidí jestli je šance si registrovat doménu po které nepůjdou registrátoři ale jen pár lidí. Bouhžel šanci prakticky nemáte. Museli by jste u toho sedět 24 hodin. Takže jestli pracujete a nesedíte celý den u počítače a každých 5 – 10 minut nezkoušíte zdali se doména neuvolnila, tak bouhžel ne. Buď zaplaťte nějakému nezaměstnanému ať kliká anebo zkuste nějakého studenta co u toho stejně sedí. Doporučuji zaplatit pár stovek navíc a nechat si doménu odchytit. Sólo odchyt  provozuje subreg a regzone.

Jak se chytají cz domény

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Prodané domény 7. – 13. listopadu”

  1. nechápem aký zmysel videl kupujúci pri 2 a 3 doméne, keď bol schopný investovať dané čiastky..

  2. Drago, moc pekna maluvka, to je tvoje dilo ? :) Jinak se prodaly napriklad panskehodinky.cz. My ted na Webadresy.cz taky uverejnujeme prakticky celou nabidku domen za fixni ceny.

    1. honza: jj je to moje práce. A jak se prodává na webadresy.cz?

  3. Na redboss.cz jsem upozornoval puvodniho vlastnika Honzu Rezaba, at si ji odchyti, jestli ma jeste nejakej mobilni byznys. Poslal me nekam…

  4. pujcka-bez-registru.cz bych bez problemu koupil za 20000 a byl bych rad… :-(, nektere domeny maji vetsi cenu nez si myslite…

  5. Pomlčky češi neradi používají…

    jinak se mi nelíbí ani jedna doména tentotkrát…

Comments are closed.