Subreg spustil whois private protection

Česky ICANN akreditováný registrátor doménJedna z obrovských výhod akreditovaného registrátora je možnost spustit bez obav službu zvanou whois protection. Pokud si tuto službu aktivujete, změní se vaše osobní data ve whois na předpřipravená data registrátora. Jediný kontakt je speciální email, který přesměrovává všechnu korespondenci na email uvedený v registraci.

Služba je zdarma a funguje pro domény .com a .net. Pokud se chcete kouknout, co se bude místo vašich osobních dat zobrazovat zkuste si nechat zobrazit whois třeba domény larosche.com.

Whois ochranu nabízí velké množství zahraničních registrátorů. Ceny se většinou hodně liší. Zaplatíte si od 2 dolarů ročně až po 2 dolary měsíčně (24 USD/rok). Subreg tak přináší další důvod proč ve velkém registrovat, řekněme kontroverzní domény, právě u něj. Jestli máte tedy několik stovek typo domén, které nechcete zrovna moc vystavovat na veřejnosti zkuste kontaktovat provozovatele subreg.cz. Vím, že se dá dohodnout jak snížení ceny, tak i pohodlný přesun. Navíc jak zmínil Denny na J.B. + CMM párty, který mimochodem má v Subreg.cz slušný podíl, největší výhodou jediného českého akreditovaného registrátora .com/.net (a mnho dalších)  domén, je že případné spory se budou odehrávat na českém území a ne třeba v Německu (většina českých hostingů, přeprodává pro německého registrátora Joker).

Whois privaci vaší .com/.net domény si upravíte v Editaci domény na svém subreg účtu. Co jsem koukal, tak vše proběhne velice rychle.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Subreg spustil whois private protection”

  1. jj to je dobre, komu by sa uz chcelo natahovat z nemcurama :-)

  2. Forpsi byl nekdy DotRegistrar (USA), nektere domeny tam porad jeste jsou. Ted je OpenSRS (Kanada).

  3. Martin: ne :)

    Duvodem je riziko arbitraze na nasi spolecnost, coz si nemuzeme dovolit.

  4. Kdysi mi probehla myslenka, presunout domeny na subreg, ale prave reseni sporu o typo domenu v cesku je v situaci, kdy kazda sv. firma ma v cesku zastoupeni a budou to resit pres ceske pravniky o drzku – muzou na me vysoudit tak huste odskodne, ze bych se z toho opichal…tak je smecka u dynadotu na fejk ucet a myju si ruce…

  5. Dříve několik subjektů poskytovalo whois protection i pro CZ koncovky. Moc tomu nerozumím – proč to skončilo? CZ-NIC změnil svůj postoj nebo byli donuceni to ukončit?

    Protože jestli chápu dobře ze svého hledání, tak pro .cz se momentálně nic takového zařídit (aspoň ne za rozumných nákladů … samozřejmě dá se založit firma na Kypru a na tu domény registrovat, případně česká a.s. s akciemi na doručitele, ale to mi přijde zbytečně komplikované… opravdu není žádný jednodušší způsob, kde by člověk zároveň neriskoval, že o doménu přijde? )

  6. CZ-NIC nic nezmenil, ani nebyl nikdo primo nucen z jejich strany, jen kazdymu doslo to pripadny riziko, nebo se stali tercem nejakyho sporu a nebo proste usoudili ze to v CZ trhu fakt nema smysl (diky nature ceskych klientu).

Comments are closed.