Prodané domény 4. – 10. července

Tento týden se kvůli svátkům moc nedražilo. Celkem se na daukci prodalo jen 14 domén z nichž nejdražší byla mes.cz, která se vyšplhala na 2090 CZK. Druhé místo obsadila kcms.cz s cenou 1225 CZK. Zbytek už nestál za nic, takže nebudu dělat ani tabulku.

Na netAukci jsem nějak zapomněl a nezaznamenával si případné prodané domény. Ostatně když se tam kouknete tak toho ani na prodej moc není. Pokud s tím tvůrci nějak výrazně nepohnou, tak to je zřejmě mrtvé místo.

Na subreg aukcích se prodala jedna doména a to slevycentrum.cz za 249 CZK v uživatelských aukcích.

No uvidíme příští týden snad bude lepší.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Prodané domény 4. – 10. července”

  1. Netaukce pokud nezmeni system je to jeji konec jakoze uz nyni konec prakticky bohužel je a divím se že s tímto nic aktuálně nedělaji.
    Česi(možná nejen oni) jsou takovi jací jsou, ikdyz se jim domena libi nejdou do ni (rikaji si asi neni tak dobra, kdyz nikdo ji zatim nekoupil tak ja ji taky nekoupim), mozna tam nebyla zadna zajimava domena nebo byla draha, opacny system kdy by se cena zveda jako u daukce by 100% fungoval asp.v tom symslu ze by se domena z realnou možnou prodejni hodnotou napr. 5000kč prodala napr.za 2-3tis./kdyz uz na ni clovek prihazuje chce ji, jasne vidi ze o domenu ma zajem vice lidi a ma radost kdyz nakonec domenu ziska on, vyhraje. Špatne se mi toto popisuje ale snad každy ví o čem mluvim. (jsem rád ze soused kozu na trhu neprodal, pche ta zdechlina nema cenu ani 10kč, ale kdyby ji dal do prodeje od 1kč tak na ni sam prihazuji a vsichni sousede okolo take :-)
    Stručně, česi jsou neprejici, maji radost kdyz domena ktera ma ci nema jistou hodnotu na netkaukce klesa a klesa/zda ma domena tuto hdnotu je vec názoru, poptávky, kvality atd./ az s kola vypadne,u opacného systemu aukci navysovani si prejou jedine vyhrat kdyz uz prihazuji. Jeví vetší zajem.
    Taky nabídka 80 domen vypada jinak s provnaním s nabídkou napr 500-1000 domen na prodej
    Ten kdo by zde vytvoril podobny system jako daukce(navyšovani ceny) na prodej domen + investoval par korun ze zacatku i do reklamy(netaukce nebyla nikde vůbec propagovana krom daukce, twiteru a novinek) by ve finishi na tomto projektu vydelaval, stabilně, tím jsem si jist. V ČR staci jedny takto postavene kvalitni stranky se zázemim vetsi firmy kt.je ochotna napr.ze zacatku investovat 20-30tis./mes do reklamy, tak at se o aukci domen dozvi i lide kteri nechodi jen na daukci. Zavest urcita pravidla napr. aukce od 1kč nebo stupnovane od 1kč, od 250kč, od 500kč od 1000kč od 10 000kč a vyse, ruzne vyhody pro zadavatele, kdo zada aukci domeny od 1kč neplatí zadny poplatek za vystaveni či prodej naopak kdo zada aukci od 10tis. at plati vic procent za prodej a vystaveni atd atd. moznosti jak system udelat tak aby i v ČR byl vydelecny je mnoho. Řikate si 20-30tis. do reklamy mes. do reklamy je mnoho? At tyto stranky provozuje firma ktera si tam vlozi na obratku reklamu na sve sluzby napr. zminovany subreg, uz timto se ji častecne vynalozene naklady do reklamy vykompenzuji, jsem presvedcen ze by tyto stranky proste vydelavat mohly. (nepiste at je vytvorim ja, nemam volnych 100tis na vytvoreni stranek-systemu a na prvni dva mesice reklamy, nemam zazemi, nemam zamestnance, zkusenosti jak je to s prevodem prav domeny na provozovatele viz.komentar od subreg kdy v jednom vlakne psal ze je tam neco jako aukcni zakon ci co to bylo atd.)

  2. Zaměstnance nepotřebuješ, web+systém uděláš za víkend. Reklamu za 30k na měsíc nepotřebuješ – toto se propaguje samo. Problém je v monetizaci – jak z toho dostat peníze. Domény co se prodávají v aukci mají vždy malou prodejní cenu – ostatní to vidí jako výhodnou investici za pár korun. Opravdové peníze se točí v obchodech, kde kupující sám kontaktuje majitele a má zájem zaplatit plnou hodnotu domény. Právě proto z provize z prodejní částky nepřežiješ – příliš malá.

  3. Nevim ale vytvoreni webu neudela jeden clovek /programator+grafik/aspon zakl.grafika/ Ano toto se častecne propaguje samo ale pokud tam chces mit i jine kupujici nez ty z webtrhu(kde to nekdo da tam do vlakna a tim si to projekt “zpropaguje”) musis projekt nekde propagovat jinak ti tam budou chodit prave jen ti z webtrhu a na webtrh nechodi vsichni (coz si nevim proc hodne lidi mysi) Tak samo jako vsichni neznaji daukci. Znamy čech žijici v nemecku prodava domeny napr.na sedo(v čr ma nekolik zajimavych domen ktere jen prodluzuje, nektere by rad prodal), na webtrhu ucet nema(prodej domen ho tam nazaujal)a o daukci nikdy neslysel natoz o netaukci/tam by je zrejme vsak ani nevystavil/ Minimalne 1-2mesice by jsi proste do reklamy neco dat mel nez se to zavede.
    Jak píšes:
    “Právě proto z provize z prodejní částky nepřežiješ – příliš malá.” Nemyslim si ze by netaukce mela pro sebe male provize, tam je problem v jedinem ze se neprodava a neprodava se kvuli te aukci jaka tam je. Staci udelat system prodeje jinak a prodavat se bude a tim padem i provozovatel bude vydelavat.Nehlede na to ze krom prijmu z prodeje samotne domeny napr 5-15% je prijem i z vystaveni domeny + prijem z prodeje reklamnich ploch ci plochy

Comments are closed.