GWT nejen monitoruje ale i hlídá váš web!

Google adsense pravidlaDneska koukám na Google Webmaster Tools a vidím, že mám novou zprávu. V nadpisuj je WordPress Update Available. Vzhledem k tomu, že mi nedávno přišla zpráva z Angel Hostingu, že byla objevena kritická chyba u instalací WordPressu a je nutné dohlédnout na aktualizace, tak mě napadlo, že jsem na nějaký ten web asi pozapomněl. Jaké bylo mé překvapení, že mi GWT rovnou napsal, který to je :)

Text zprávy byl následovný:

“Dear site owner or webmaster of http://killerimbatopdomena.tld/,

 

Your site appears to be running an older version of WordPress. Google recommends that you update to the latest release. Older or unpatched software may be vulnerable to hacking or malware that can hurt your users. To download the latest release, visit the WordPress download page.

 

If you have any additional questions about why you are receiving this message, Google has provided more background information in a blog post about this subject.

 

Best wishes,

Google Search Quality Team”

Když jsem se poptal lidí, tak jsem se dozvěděl, že tohle už GWT dělá delší dobu. Prostě hlídá vaše stránky a upozorňuje na potenciální bezpečnostní díry a podivné chování stránek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “GWT nejen monitoruje ale i hlídá váš web!”

  1. Macecha: WP je jeden z těch lepších redakčních systémů – je jednoduchý na ovládání a snadno rozšiřitelný o nové funkce. Co používáš ty?

  2. Ja se nedavno pokousel udelat vlastni sablonu pro WP a narazil jsem. Je to hodne hardcore i pro cloveka co v php dela deset let :)

  3. Nemyslím si, že je to hardcore. Dělal jsem dva jednoduché pluginy a je to jen o tom, naučit se WP “API”. Pak to jde samo.

  4. Kdybych dělal 10 let v PHP a pak měl problém s šablonou do WP, začal bych přemýšlet co jsem těch 10 let dělal špatně.

    Ne že by k tvorbě šablon bylo třeba nějaký PHP umění, ale práce s dokumentací musí zvládat každý programátor. A WP ji má sakra dobře zpracovanou.

  5. Lelkoun: WordPress je něco jako superauto s motorem V8 a s dalšími vymoženostmi, které z 80% nevyužiješ nebo nepotřebuješ, které zbytečně žere hoodně benzínu a zatěžuje nesrovnatelně server oproti obyčejným autům na míru jen to co využiješ. Pokud hostuješ na nějakém neomezeném hostingu, tak je ti to asi jedno dokud tvoje návštěvnost nepřekročí 1000 UIP za den, jasně vyřešíš to cachováním, ale co když návštěvnost poroste? Ale pokud máš svoje VPS, tak už si hlídáš zátěž svých webů. Takhle si na něm mohu mít 20 webů s vlastní napsanou aplikací na míru, než jen nějakých 5 wordpress webů. Proto si všechno píši sám, má to své veliké výhody, když něco potřebuji vím kam šáhnout a dopíšu si to sám, a nejsi závislej na nějakých pluginech a specializovaných servisech, které ti nemusí vyhovovat. Jedinou nevýhodou je, že to při tvoření webu zabere o něco více času, ale tato investice se z dlouhodobého hlediska vyplatí.

  6. @Macecha: Ne každý si přece umí napsat vlastní CMS. O komunitě podílející se na vývoji ani nemluvě. Si představ, kolik tam může amatér v PHP nacpat bezpečnostních chyb. Neříkám, že WP je neprůstřelný, ale bude na tom o trošilinku líp.

  7. RE: Robert

    Tak mě ukaž, kde najdu podrobný návod na vytvoření šablony pro aktuální verzi WP. Ja našel pouze spoustu neoficiálního bordelu.

    Jo udělal jsem chybu, vše si píšu sám a nespoléhám se na cízí kódy:)

  8. Macecha: To je fakt. Pokud chceš dělat MFA o 10 stránkách nebo něco podobného, opravdu nemá cenu tam dávat WP. Ale u složitějších věcí, jako je právě blog, se redakční systém už hodí. Ne každý umí programovat – a pochybuji, že většina těch, kteří to dokáží, by ztrácela čas s vytvářením vlastního řešení. :)

  9. Adam: Mezi návodem a dokumentací je obrovský rozdíl a já o návodech nemluvil. Návody většinou jsou neoficiální a slouží těm, kteří se nechtějí prokousávat dokumentací. Neříkám, že takový postup je špatný.

    Dokumentace k tvoření témat je tady http://codex.wordpress.org/Theme_Development

    Ale nejlepší na tom je, že se stačí podívat na defaultní theme. Těch pár metod a cyklů pochopí i začátečník.

    Na tu demagogii na konci reagovat nebudu.

  10. Pokud tvoje návštěvnost nepřekročí 1000 UIP denně, tak je WP v pohodě, a pokud překročí 1000 UIP denně, tak už bys snad měl mít na slušný hosting ;)

Comments are closed.