Aukce na subreg.cz beta test pokračuje

Česky ICANN akreditováný registrátor doménPo prodeji xq.cz a n5.cz pokračuje testování aukcí domén pod záštitou subreg.cz. Ačkoliv je aukce domén přístupná přímo z uživatelského rozhraní subreg.cz, nově je možné vše sledovat i na internetové adrese domenove-aukce.cz.

Prozatím není možné vkládat své domény do aukce přes uživatelské rozhraní. Pokud ale i přesto máte zájem vyzkoušet nový systém, můžete napsat přímo majiteli na info@subreg.cz (zdroj twitter).

Já budu samozřejmě každý den aukce sledovat a přinesu vám souhrnné informace v pravidelném nedělním článku.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Aukce na subreg.cz beta test pokračuje”

  1. Jak to zařídit, aby v aukcích nebyl bordel typu
    wwwloh.cz
    zohct24.cz
    xindl-x.cz
    maji tyhle domeny pro nekoho opravdu vyssi cenu nez regfee?

    to je stejná věc, na kterou podle mě dojede netaukce.cz – je tam spousta balastu. Na druhou stranu je fakt, ze v netaukci, pokud se obevi neco zajimaveho, tak to hned zmizi, a zustavaji tam prave jenom ty drobky.

  2. Existuje nejaky kvalitni recept jak to filtrovat ? My jsme registratori ne domaineri, takze stejne nevim jaka domena muze mit jakou cenu aby to clovek mohl filtrovat lepe … A to je i duvod proc nam to spusteni trva tak dlouho, nechceme tam nesmysly, ale neumime je filtrovat. Na druhou stranu zrovna dneska nekdo na wwwloh.cz prihodil :D

    1. Gransy: ta aukce nebude jen pro domainery, ale i pro seo agentury, blogery, MFA tvůrce, firmy, jednotlivce atd. Podle mě nemá cenu jakkoliv tam omezovat prodej, spíše vytvořit filtr kde si každý najde to co chce. Inspiraci najdeš na velkých aukcích domén. Základem určitě budou kategorie a slova v doméně. Dále délka, počet slov, pomlčky ano/ne, IDN ano/ne atd. Následně aukční parametry: cena od/do, příhozy, buyout atd. Ještě technické parametry: staří domény, ranky atd.
      Systém musí sám o sobě být schopný zařadit doménu a když si někdo bude prohlížet doménu třeba onlinehry.cz musí mu systém umět pomoct a nabídnout podobné kousky.
      Při takovém množství parametrů se bude hodit i možnost filtry si ukládat. Takže přes RSS si bude moct člověk odebírat přesně co chce.

      Klidně ať jsou tam desítky tisíc domén. S dobrým filtrováním pak nebude problém najít to co člověk hledá.

Comments are closed.