.biz domény se budou zdražovat

Nedávno jsem psal o zdražování .org domén, které proběhne 1ního dubna 2011. Dneska jsem se dočetl, že stejný osud čeká i mé oblíbené .biz domény. Cena registrace vzroste o 0,45 USD. Tedy z 6,85 na 7,30 USD, když připočteme ještě pravidelný ICANN poplatek dostaneme se na 7,48 USD.

.biz domény mám celkem rád. Popravdě jich mám víc než .net nebo .org. Skoro každý měsíc se uvolní něco zajímavého. Ani není třeba si kupovat nějaký odchyt. Většinou to pár hodin vydrží nezaregistrované. Což nezní sice moc dobře pro spekulaci, ale je fajn mít hezký keyword na gTLD. Nové domény registruji u godaddy. Vždy fungují slevové kupóny horší už je to s renew. U godaddy nikdy nemůžu najít funkční kód na renew .biz domény. Proto postupně přesouvám svoje .biz na Dynadot.

Posledně jsem dokonce zvažoval subreg.cz (185 CZK/bez DPH). Dynadot má .biz za 9,25 USD (v té době to bylo nějakých 180 CZK). Je to zajímavá úvaha. Pokud by se dolar držel nad 20 CZK za kus, tak se vyplatí určitě subreg (pokud jste plátci DPH). Hmm na toto téma budu muset napsat nějakou úvahu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “.biz domény se budou zdražovat”

  1. jo zdraží o půl dolaru a pak stejně budou deset měsíců z roku za 4-6 dolarů jako teď

  2. Tak nevím co se stalo, ale po napsání příspěvku mě to přesměrovalo na imguerilla.cz (nebo jak se to jmenovalo)…

    1. Whispere: Už jsem to delší dobu nepočítal. Ale gTLD určitě nemám přes 50. Pak mám pár desítek .cz a nějaké .me domény.

Comments are closed.